València amplia la xarxa de centres de serveis socials amb un nou centre a la Saïdia

L’Ajuntament ha intervingut amb 270 famílies per evitar el desnonament de sa casa

Guardar

0114 CMSS Saïdia 4
0114 CMSS Saïdia 4

La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha anunciat que demà dimarts començarà a treballar el personal municipal en el que serà el dotzé Centre Muncipal de Servicis Socials de València, situat en el barri de la Saïdia, concretament al carrer Sarrión, en la cantonada amb l’avinguda de Portugal; i la setmana que ve obrirà a l’atenció al públic. L’obertura arriba després que el Consistori haja realitzat una sèrie d’obres durant dos mesos i mig en el local, per deixar-lo plenament disposat per a les labors d’atenció al públic.

«Quan vam arribar al govern només hi havia a València onze centres de servicis socials, mentre que a Elx, per exemple n’hi ha 17. Per esta raó ens hem fixat com a objectiu ampliar la xarxa de centres per apropar molt més als ciutadans este servici fonamental en un estat del benestar. Este nou centre a la Saïdia descongestionarà el de Salvador Allende», ha dit Castillo.

Respecte al personal que atendrà el nou centre, hi haurà un total de 15 treballadors i treballadores, entre professionals de treball social i auxiliars. Concretament la seua zona d'actuació comprendrà els barris de Les Tendetes i El Calvari, ara objecte del centre de Campanar, i les de Marxalenes, Morvedre, Tormos i Sant Antoni, corresponent al centre de Salvador Allende.

L’AJUNTAMENT HA INTERVINGUT AMB 270 FAMÍLIES PER EVITAR EL DESNONAMENT DE LES SEUES CASES

Castillo també ha explicat que l’oficina que gestiona el Servici d’Intervenció en la Pèrdua de l’Habitatge i l’Ocupació de l’Ajuntament de València, que porta funcionant des d’abril de 2016 i que està format per mediadors, lletrats i sociòlegs, ha tramitat un total de 270 atencions a famílies de la ciutat per evitar el seu desnonament.

Els usuaris acudeixen amb diferents tipus de problemàtiques relacionades amb l’habitatge, no obstant això, una gran majoria responen a impagaments o risc d’impagaments. Este servici municipal atén en la majoria dels casos per temes d’hipoteca, seguit molt de prop pel lloguer. Després també acudeixen casos d’habitatge en precari. A tots se’ls atén i se’ls assessora jurídicament per igual.

«L’impagament en els casos amb préstecs hipotecaris no provoca necessàriament una pèrdua de l’habitatge imminent, sempre que es gestione a temps. Per això és tan important este servici i la seua labor», ha explicat Castillo.

POBRESA ENERGÈTICA

Castillo també ha fet balanç de les accions que el Consistori està duent a terme per a les persones que a dia de hui pateixen problemes de pobresa enérgetica. Així, en el 2018, s'han destinat més de 230.000 euros en ajudes per pagar l'aigua, 65.000 per pagar el gas i 370.000 euros per pagar la llum, la qual cosa suposa que durant el 2018 es van destinar més de 668.000 euros distribuïts en 1.309 ajudes.

Unes ajudes que ja es van aportar per part de l’Ajuntament en unes xifres molt similars en el 2017 i el 2016. «L’objectiu és que a cap persona que no puga fer front a les factures se li talle l’accés a la llum, a l’aigua o el gas», ha dit Castillo.

A més, des dels Serveis Socials s'han dut a terme diferents convenis amb companyies elèctriques per paralitzar el tall de subministrament a les persones que estan rebent estes ajudes, que es reactive el servici si ja s'havia tallat o facilitar a tramitació del bo social que permet la reducció d'entre un 25 i un 40 per cent en la factura de la llum, així com formar a estes persones en eficiència enérgetica.

«L’OPERACIÓ FRED» ESTÀ EN MARXA

L'Ajuntament de València ha tornat a posar estes nits a disposició 192 places dividides en tres albergs, el de l'Associació Valenciana de la Caritat, el Sant Joan de Déu i el Centre nocturn municipal de baixa exigència .

A més, el Consistori també compta amb 14 habitatges, en règim de tinença o semi tutelats, en què hi ha 52 places perquè les persones sense sostre es puguen protegir, i un centre de dia de cap de setmana amb mig centenar de places. A banda, la Regidoria té pressupostats 15.000 euros per reservar habitacions en hostals de la ciutat per si fera falta al llarg de tota l’operació fred.

SERVICIS SOCIALS ATÉN A TOTES LES PERSONES

Castillo ha explicat que, des dels Centres Municipals de Servicis Socials, «s’atén a totes de les persones que acudeixen. L’Ajuntament té recursos i està preparat per donar resposta a les necessitats de les persones que busquen l’ajuda de l’administració per estar en una situació de vulnerabilitat. Si una persona ho necessita ha d’acostar-se al seu centre més pròxim i informar-se de tots els programes que oferim des del consistori, on li explicarem de quina manera se li pot ajudar».
Destacats