València ajuda als pescadors del Palmar amb una subvenció de 30.000 euros

L’associació data dels temps de la fundació del Regne de València per Jaume I

Guardar

Exposición 'Els músics de les aigües'
Exposición 'Els músics de les aigües'

La Regidoria de Pobles de València ha concedit una subvenció nominativa per import de 30.000 euros a la Comunitat de Pescadors del Palmar, "una institució històrica Valènciana que es dedica de forma artesanal a l’explotació de la riquesa piscícola del Llac de l’Albufera", tal com ha explicat la regidora delegada, Lucía Beamud.

Es tracta d’una associació sense ànim de lucre, l’existència de la qual data des dels temps de la fundació del Regne de València per part de Jaume I, com a successora del "Cami de Peixcadors" i que desenvolupa la seua actuació en l’àmbit territorial del Poble del Palmar, així com al Llac de l’Albufera.

La regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, ha dit que "per a la subvenció hem valorat molt positivament les finalitats que presta la comunitat de Pescadors del Palmar, com ara la promoció del coneixement i conservació de la història, costums i activitats tradicionals relacionades amb la pesca en el Llac de l’Albufera, la realització d’activitats necessàries per a la millora de l’ecosistema del Llac i l’exercici efectiu de la titularitat del dret de pesca en l’Albufera".

A més, cal tindre en compte l’especificitat de l’Entitat que desenvolupa el projecte i les nombroses activitats, que complementen les actuacions municipals d’atenció i conservació del Llac de l’Albufera. Esta subvenció podrà usar-se per finançar gastos corrents en béns i servicis derivats de l’activitat, manteniment, subministraments i personal necessaris per a portar a terme el finançament de l’entitat i la adequada execució de les activitats i treballs realitzats per l’Associació de Pescadors del Palmar.

"Esta ajuda que aportem des de l’Ajuntament de València a la Comunitat de Pescadors del Palmar contribuix a millorar la situació actual de l’entitat i impulsar amb esta ajuda millores tècniques per a dur a terme futurs projectes que milloren l’economia local", ha posat en valor la regidora Lucía Beamud.

Destacats