València afronta el seu primer cap de setmana sense tancament perimetral

Guardar

control entrada Llíria cierre perimetral
control entrada Llíria cierre perimetral

La Comunitat Valenciana afronta el seu primer cap de setmana sense el tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants, com València, Torrent o Paterna. La tendència a la baixa registrada en les últimes setmanes ha permés al Consell començar amb un procés de desescalada, que serà lent i gradual per a evitar l'arribada d'una quarta ona de la pandèmia.

D'aquesta manera, a partir de l'1 de març i fins al 14, els comerços no essencials allarguen el seu horari de tancament fins a les 20.00 hores; s'ha permés la pràctica de l'esport a l'aire lliure, sempre que no requerisca contacte físic i siga per parelles; i l'hostaleria pot obrir les terrasses, fins a les sis de la vesprada, amb un màxim de quatre persones per taula.

Caldrà esperar fins a la setmana vinent per a saber si la Generalitat Valenciana continua flexibilitzant les restriccions o, per contra, les manté com fins ara. De moment, la incidència acumulada en la Comunitat Valenciana ha baixat fins als 83,76 casos per 100.000 habitants, de la mateixa manera que també ho està fent l'ocupació hospitalària, que ja se situa per davall de les 1.000 persones.

Així i tot, des de Sanitat demanen prudència. Preocupa l'aparició de noves variants, com la sud-africana o la brasilera, que podrien posar en perill l'efectivitat de la vacuna; així com la Setmana Santa. Per a aquest últim problema, les comunitats autònomes han acordat tancaments perimetrals i toc de queda de 22.00 a 06.00 hores.

Destacats