València adjudica les obres d'execució de l'espai públic d'ús lúdic i esportiu del Cabanyal

Guardar

Sandra Gómez
Sandra Gómez

La Junta de Govern ha aprovat hui l'adjudicació del contracte de les obres d'execució de l'espai lúdic esportiu del Marítim, finançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional-FEDER, que forma part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI3C). Les obres tenen un termini d'execució de 135 dies i un pressupost de 958.857,24 euros. Tal com ha informat hui la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, "aquest projecte recupera un buit urbà i a més genera i fomenta la convivència i l'activitat física a l'aire lliure entre els veïns i veïnes del barri del Cabanyal- Canyamelar".

Es tracta d'un gran espai de 6.120 metres quadrats, preparat per a realitzar activitats físiques a l'aire lliure, dirigit a tots els sectors poblacionals del barri, tant als xiquets com a les persones majors. Compta amb zona d'estiraments i mobilitat articular per a majors, taules d'escacs o petanca. Gómez ha destacat que "aquesta infraestructura esportiva serà una de les més avançades en les noves formes d'activitat física per a les persones més joves, en les seues demandes puixants de noves activitats esportives a l'aire lliure que van més enllà de pistes de futbol i bàsquet" El nou espai comptarà amb una àrea de Bulder d'escalada, zona de musculació i cal·listènia o zones de lliscament per a sakate, bmx i patins.

MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA I PLA RESISTIR

També hui s'ha aprovat la modificació de crèdits per a incorporar prop de 22 milions d'euros del romanent de crèdit procedent de la liquidació del pressupost de 2020 al pressupost de 2021. La regidora ha afirmat aquesta actuació "ens permetrà tirar avant importants projectes en matèria d'inversions i dotacions públiques, que permetran a l'Ajuntament ser el motor econòmic i de creació de la ciutat de València, i alhora permetrà anar superant la infradotació d'infraestructures públiques de molts dels nostres barris". Aquest pressupost permetrà finançar projectes com la casa del Rellotger, la remodelació de jardins públics, la construcció de col·legis o inversions en patrimoni històric i mobilitat urbana.

OFICINA PEL DRET L'HABITATGE

Un altre dels temes que s'ha tractat hui en la Junta de govern Local ha sigut la proposta de contractació de l''Oficina pel dret a l'habitatge'. La contractació té un pressupost de 568.659 euros i prestarà un servici integral en matèria d'habitatge, que comprén tant la informació i l'assessorament a la ciutadania sobre els seus drets i els diferents recursos existents en matèria d'habitatge, l'assistència, mediació i intermediació en arrendaments i préstecs hipotecaris.

INVERSIONS EN POLICIA LOCAL

Finalment, Gómez ha informat sobre la inversió d'1,8 milions d'euros en uniformitat i dotació tècnica de la Policia Local, per a modernitzar l'equipament dels seus agents. A més s'ha aprovat un conveni per a redimensionar la Unitat canina, que va ser creada en el 2018. "Augmentem de dos a cinc els agents, una cosa necessària, ja que aquesta unitat ha demostrat ser un suport imprescindible en assumptes com el tràfic de drogues en zones sensibles com els col·legis, i una arma útil per a millorar la convivència en els nostres barris".

Arxivat a:

Destacats