València acull la tercera edició de Russafira el pròxim cap de setmana

La gran fira d'artistes i artesans arriba al barri de Russafa amb un mercat, tallers, gastronomia, jocs i reivindicacions socials

Guardar

Parc Manuel Granero
Parc Manuel Granero

Les associacions de Russafa tornen a eixir al carrer en un nou lliurament de la proposta Russafira. Es tracta de la tercera edició d'esta fira social, artista i artesana després de les dos ocasions en les quals es va repetir durant l'any 2023 després de la seua estrena el mes de maig i el seu retorn a finals d'octubre per a commemorar el “Dia de les Ànimes”.

Així, el pròxim cap de setmana el Parc Manuel Granero d'este barri de València es convertirà, de nou, en l'escenari d'esta iniciativa amb una completa programació en la qual es fusionen llocs d'artesania, gastronomia, jocs, música, activitats infantils i un important component associacionista. En este sentit, el programa inclou diferents reivindicacions socials tant de caràcter local com un crit en contra de les guerres i reclams pels drets humans.

La cita tindrà lloc entre el divendres 31 de maig i el diumenge 2 de juny. Tres jornades en les quals se succeiran activitats com a debats, tallers, actuacions de música i dansa, batucades, grups de carnestoltes, contacontes, així com la participació de nombrosos artistes i artesans en un mercat de caràcter sostenible en esta icònica zona de la capital del Túria. L'horari de Russafira 2024 és el següent: de 17h a 22 hores el divendres 31, mentres que tant el dissabte com el diumenge el programa es prolonga entre les 12h i les 15 hores al matí i de 17h a 22 hores a la vesprada.

Imatge d'una batucada reivindicativa (Foto: Jarit Associacio Civil)
Imatge d'una batucada reivindicativa (Foto: Jarit Associacio Civil)

Espai cultural i reivindicatiu

La iniciativa està organitzada per l'associació civil Jarit-AIAD, en col·laboració amb altres associacions del barri com a Plataforma per Russafa, AFA-Alexandra Soler, AMPA Ceip J. Balmes, Joves Per Russafa, AFA Patufet, ADSIS i IES Sant Vicent Ferrer, València Saludable, Orquestra Simfònica de Russafa i Grup dansa valenciana La Magrana.

Esta naturalesa convertix a Russafira des del seu origen en una proposta intercultural i reivindicativa que, segons indiquen des de l'organització, pretén conscienciar a la societat sobre les desigualtats, el problema climàtic o racial. En esta tercera edició busquen consolidar-se com un espai de diàleg i convivència per a donar a conéixer la riquesa cultural del barri de Russafa, el qual és al llarg de l'any “un punt de trobada de processos interculturals, activisme social i creació artística”.

En este sentit, a més d'una programació repleta d'activitats que encara no s'han revelat al complet, l'objectiu de la fira passa per continuar fent de Russafa un barri més sostenible i comunitari. També donar veu a nombroses reivindicacions socials com la convivència i dignitat; el turisme més responsable en el barri; la paralització del PAI de Russafa; l'autogestió de la Molla 4 comunitari, l'Alqueria del Parc Central o la renovació de l'IES de S. Vicente Ferrer, entre altres.

Destacats