València Activa impulsa la digitalizació de l'economia local

Pilar Bernabé: "Volem potenciar l'alfabetització i transformació digital de les empreses i persones autònomes de València per a augmentar la competitivitat del nostre teixit productiu"

Guardar

pilarbernabe
pilarbernabe

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, s'ha reunit amb CEV Valencia per a abordar noves línies de treball per a impulsar la transformació digital de les pimes i autònoms i autònomes de la ciutat de València

"Volem transformar els negocis a la llum del digital, potenciant l'alfabetització i transformació digital de les empreses i persones autònomes de València per a augmentar la competitivitat del nostre teixit productiu", ha explicat la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

"Des del València Activa llançarem un programa exclusiu que té com a objectiu millorar la competitivitat de les nostres empreses, a través de la digitalització, acompanyant-les en el procés de consolidació i creixement", ha recordat la regidora.

D'esta manera, després de completar un programa pilot, València Activa es posarà en marxa un programa innovador amb diferents eixos transversals que donaran l'oportunitat a l'ecosistema empresarial valencià a la recuperació econòmica mitjançant la transformació digital. "La formació i l'assessorament a mesura de cada empresa i la vinculació entre empreses a o persones autònomes aconseguiran el canvi cultural necessari i l'enfortiment productiu", ha concretat Pilar Bernabé.

Este programa també té com a finalitat el foment de l'emprenedoria tecnològica, integrant tota la cadena de valor de les empreses, autònoms i autònomes; així com desenvolupar estratègies per a aplicar tecnologies d'avantguarda i generar dinàmiques de col·laboració del teixit empresarial.

Per a això, València Activa fomentarà la cultura digital a través de la difusió i sensibilització; la informació sobre ciberseguretat i confiança digital; el desenvolupament del talent; la formació i la necessitat de comptar amb professionals digitalment competents i es guiarà i ajudarà a les empreses.

Este projecte es recolza en tres grans plans nacionals impulsats pel Govern central per a la transformació digital amb més de 70 mesures, com a Digital Toolkits, que treballa amb eines habilitadores; el programa Espanya digital 2025, que busca accelerar la digitalització de les empreses, i el Pla digitalització Pimes 2021-2025.

"És el moment de reorientar el nostre sector productiu cap a la digitalització. Ara, gràcies al suport de l'administració les nostres pimes i autònoms i autònomes podran ser més competitius en este nou context. Volem que els projectes desenvolupats a la nostra ciutat es consoliden, cresquen, generen ocupació i oportunitats per als valencians i valencianes", ha defensat Bernabé.

La presidenta de CEV València, Eva Blasco, ha agraït la línia de treball de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació i que es done veu als sectors per a traslladar les seues principals necessitats i reptes.

"Tot i que hui el dia a dia de les empreses se centra en sobreviure a esta crisi, som conscients que és fonamental impulsar de manera decidida els processos de transformació digital que ens permeten competir i créixer quan s'inicie la recuperació", ha assegurat Eva Blasco.

Destacats