La UV elimina l'obligatorietat de la mascareta en les aules i passa a ser recomanable

La recomanació d'ús de la mascareta en la UV entra en vigor hui divendres

Guardar

Un estudiant camina per un campus universitari
Un estudiant camina per un campus universitari

L'ús de la mascareta en la Universitat de València (UV) deixarà de ser obligatori a partir de hui divendres. Així ho ha confirmat la institució educativa després de la reunió del Consell de Govern en la qual han assistit els membres de tota la comunitat universitària.

A pesar que ja no serà obligatori portar la mascarilla en els espais interiors dels centres universitaris, la UV sí que recomana el seu ús a l'estudiantado, el professorat, personal investigador i els altres treballadors amb l'objectiu de protegir a les persones més vulnerables a la covid-19 com aquells pacients immunodeprimits o les dones embarassades.

Aquest canvi de postura arriba després de les queixes, tant de l'alumnat com de les associacions estudiantils, davant la imposició de la UV de continuar amb la mascareta en tots els espais tancats o compartits propis de la UV fins a final del curs acadèmic 2022-2023. D'aquesta manera, i a petició de la rectora Mavi Mestre desprès de reunir-se amb els diferents agents de la comunitat universitària, la Universitat ha optat per únicament recomanar el seu ús. 

En concret, la UV justificaba el uso de la mascarilla argumentando que “es muy poco probable que en todos los espacios de la UV se pueda mantener la distancia interpersonal recomendada”. La resolución también aludía a que el tiempo de exposición con seguridad superaba con creces los 15 minutos debido a la duración de las jornadas lectivas. 

Destacats