Una manifestació veïnal recorrerà els carrers més conflictius d'Orriols per a reclamar major seguretat en el barri

La manifestació arrancarà aquesta vesprada, a les 19.30 hores, des de la plaça de l'Ermita

Guardar

Protesta dels veïns d'Orriols en la plaça de l'Ajuntament
Protesta dels veïns d'Orriols en la plaça de l'Ajuntament

En els últims mesos, el creixement de la violència en determinades zones del barri valencià d'Orriols ha deixat imatges de batalles campals, intents de robatori en directe i un problema de convivència veïnal que, com porten reclamant durant mesos diferents col·lectius veïnals, "requereixen una actuació urgent i permanent".

Per aquest motiu, i per a reclamar major seguretat en el barri, s'ha convocat, aquesta vesprada, a les 19.30 hores, una manifestació que recorrerà els carrers més conflictius d'Orriols. El recorregut que, com ha explicat Orriols en Lluita a aquest diari, s'ha decidit mitjançant assemblea veïnal, arrancarà des de la plaça de l'Ermita per a continuar pels carrers Duque de Mandas, avinguda Constitució, San Juan de la Peña, Padre Viñas, Arquitecte Rodríguez i, finalment, plaça de l'Ermita.

"Molts veïns i veïnes no s'atrevien, ni s'atreveixen, a passar per aquests carrers, però s'ha decidit que la manifestació tinga aquest recorregut perquè volem reivindicar que aquest espai també és nostre". D'aquesta manera, assenyalen des d'Orriols en Lucha, "creiem que la manifestació serà massiva perquè està tenint molt bon acolliment. Existeix la necessitat en el barri que això se solucione ja".

Batalla campal en Orriols
Batalla campal a Orriols


I és que encara que ahir a la vesprada es convocava la primera reunió de la taula de treball entre el veïnat d'Orriols i les regidories de l'Ajuntament de València implicades amb l'objectiu d'abordar la posada en marxa del pla d'exigències presentat pels moviments veïnals, s'ha decidit mantenir la manifestació perquè "encara que és cert que hi ha major presència policial, necessitem més mesures i, sobretot, que la seguretat siga permanent perquè a les nits i caps de setmana no comptem amb el reforç que es necessita". A més, "una vegada la seguretat estiga garantida, és imprescindible continuar treballant en tots els punts del pla integral", han conclòs Orriols en Lucha.

Pla Integral d'Orriols

"Orriols vol recuperar la seua dignitat". Amb aquestes paraules, les associacions i col·lectius veïnals del barri exigeixen a l'Ajuntament de València la posada en marxa d'un Pla Integral específic per a Orriols que aporte solucions "a uns problemes que s'han anat negant" i que - afigen - "únicament s'han atés després de reiterats incidents reflectits en tota la premsa local i nacional, i de dues manifestacions i una concentració".

En aquest punt, reivindiquen la posada en marxa d'accions que es divideixen en tres grans blocs. El de caràcter més urgent, l'accés segur als espais públic. Per a això, demanen patrulla a peu i presència policial permanent, una comissaria i actuacions contra el narcotràfic, els narcopisos, així com el control de les microdelinqüències.

D'altra banda, es demanen mesures d'intervenció social enfocades a posar fi a l'emergència de sanitat i salubritat pública, facilitar l'accés a l'habitatge jove i un major control per part dels serveis socials contra la utilització de menors per a cometre actes delictius.

Orriols
El veïnat reclama més neteja al barriFinalment, per a potenciar el benestar del barri, moviments veïnals exigeixen la renovació urbanística del barri, una major inversió en els centres educatius per la seua particularitat multicultural, la dinamització del comerç local i facilitar l'entrada de nous negocis, el sanejament del sistema elèctric i el cablejat del barri i la posada en marxa de projectes d'innovació i economia digital.

I és que encara que ahir a la vesprada es convocava la primera reunió de la mesa de treball entre el veïnat d'Orriols i les regidories de l'Ajuntament implicades, on es va reconéixer "la situació gravíssima que està vivint el barri i es van comprometre a posar mesures en marxa de manera immediata, amb la perspectiva de veure una millora significativa en un termini de tres mesos", s'ha decidit mantenir la manifestació. "L'Ajuntament porta des de 2017 prometent canvis que mai arriben. Ara, fins que es facen efectius, continuarem lluitant per Orriols".

A més, com han apuntat des d'Orriols en Lucha, "s'ha negat rotundament l'exigència de posar una comissaria en el barri per falta de pressupost, però s'han compromés a mantenir presència policial fins a solucionar els problemes. Així, una vegada la seguretat estiga garantida, és imprescindible continuar treballant en tots els punts del pla integral". Per això, la mesa de treball es reunirà una vegada al mes.

Les Policies Local i Nacional creen un grup específic per a actuar en Orriols

Les policies Local i Nacional ha creat un grup específic per a actuar en la zona que registra, en l'actualitat, més conflictes en el barri d'Orriols. Aquesta coordinació entre totes dues forces i cossos de seguretat és de màxima importància per a "abastar més territori, transmetre a la ciutadania una major percepció de seguretat i restaurar la convivència", manifestava la delegada de Govern Gloria Calero.

Així mateix, durant la reunió que va tindre lloc la setmana passada, es va abordar també la intervenció en aquells immobles que estan ocupats il·legalment i que, en algun cas, serveixen per a activitats delictives.

 

Arxivat a:

Destacats