Una guia de transparència per a entitats sense ànim de lucre

Guardar

La Regidora de Transparència i Govern Obert ha desenvolupat una guia per a fomentar la transparència de les entitats sense ànim de lucre que mantenen col·laboracions amb les administracions públiques. En aquest marc, el pròxim 5 de juliol s'ha organitzat un taller perquè les mateixes entitats s'autoevaluen.

«Des de l'Ajuntament de València, s'està impulsant un ampli ventall de mesures i accions amb la finalitat de millorar la transparència en la vida pública i afavorir la presa de consciència i conductes favorables a aquesta, tant per part de la ciutadania, com del funcionariat i els màxims directius de l'administració local», ha explicat la regidora de Transparència i Govern Obert, Neus Fàbregas Santana.

«Però les disposicions normatives i l'esperit d'un Govern Obert també implica a totes aquelles organitzacions que d'alguna manera mantenen col·laboracions amb les administracions públiques, bé com a receptores d'ajudes i /o subvencions, bé com a contractistes", ha afegit.

Neus Fàbregas Santana ha declarat que «avancem en la transparència de les entitats que es relacionen amb l'Ajuntament fixant també que han d'acomplir les normatives vigents i amb objecte de facilitar-los al màxim l'acompliment de les normes i principis de la transparència», i ha explicat que s'ha plantejat la realització d'un programa que contindrà diverses línies d'acció, com ara posar a disposició de les entitats de la ciutat de València una eina que facilite la seua autoavaluació respecte a la transparència per conéixer millor la seua situació i que aquesta avaluació puga ser formativa, en el sentit de constituir una guia per a la millora de la seua transparència". L'eina es pot consultar al web http://valencia.transpar-ent.info/

A més, des de la Regidoria s'impulsa la formació mitjançant tallers i cursos, com el que tindrà lloc el pròxim 5 de juliol, dirigit als responsables associatius per aconseguir un major coneixement i aplicació de la transparència en les entitats. Fins ara, s'han realitzat 4 tallers amb la participació de més de 100 persones, provinents de 62 diferents entitats. Per al futur, la Regidoria espera la creació d'un multi portal de transparència per a les entitats no lucratives de la ciutat de València, actualment en procés d'elaboració.

Arxivat a:

Destacats