Una gran passarel·la de 300 metres enfront de l'Hemisfèric serà la nova meta de la Marató València

Guardar

 Arribada de la marató 2019
Arribada de la marató 2019

La 41a Marató València Trinidad Alfonso EDP tindrà una gran recta de meta de 300 metres que discorrerà sobre els llacs de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a creuar l'arc enfront de l'Hemisfèric. D'aquesta manera, la passarel·la blava sobre l'aigua canvia la seua ubicació uns centenars de metres per a deixar espai a una postmeta "molt més àmplia i segura" per als corredors "sense perdre un àpex d'espectacularitat".

L'Organització de la Marató València, a càrrec de l'SD Correcaminos i de l'Ajuntament de València, va decidir canviar la ubicació de la meta pel fet que durant aquest 2021 el Museu de les Ciències Príncep Felip --lloc habitual en l'última dècada-- ha acollit el punt de vacunació massiva enfront de la COVID-19 i "no es tenia la certesa" que el 'vacunòdrom' estiguera desmuntat per a la data de la prova, per la qual cosa "va caldre treballar amb altres opcions amb la intenció de no ser cap interferència per a aquesta acció de vacunació".

La nova meta, al costat de l'Hemisfèric, tindrà una recta 100 metres més llarga que l'anterior, amb quasi 300 de longitud, a la qual s'accedirà directament després de la baixada al Jardí del Túria, un descens que s'ha "suavitzat i uniformat" per a ser "més còmode", segons ha informat l'organització en un comunicat.

D'aquesta manera, s'eviten els dos últims girs de 90 graus que tenia el traçat i es possibilita disposar d'una zona de postmeta "molt més àmplia i segura" i d'una millor zona d'evacuació per als corredors.

La resta del circuit és bàsicament el mateix de 2019 amb diferència dels primers quilòmetres. En concret, després de prendre l'eixida en la Plaça de la Marató, pel vial dret del pont de Montolivet, en la plaça d'Europa, els corredors giraran a l'esquerra pel passeig de l'Albereda fins a arribar a l'avinguda de Balears, on tindran tres quilòmetres en línia recta per una àmplia avinguda que permetrà que la carrera "s'estire còmodament".

Els altres canvis que s'han realitzat són "xicotets ajustos" per a "millorar, si cap, la bonança d'un circuit dissenyat per a aconseguir les millors marques possibles de l'elit o dels milers de corredors populars que els acompanyaran aquest 2021 en el retorn dels participants no professionals".

El responsable de circuits, Ricardo Íñiguez, juntament amb Blanca Iribas i Ximo Navarro, espera que siga "un circuit encara més ràpid especialment en la part final, on l'altimetria els serà favorable i només trobaran un gir en els últims tres quilòmetres".

Arxivat a:

Destacats