Un total de 5.846 persones obtenen el Certificat de Grau Mitjà de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià

Guardar

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha fet públics els resultats de les proves de certificació del Grau Mitjà de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià. En total, 5.846 persones han aconseguit la qualificació d'aptes, xifra que representa un 50,87% de les persones que superaren la primera fase i s'han presentat a la segona fase de les proves, celebrades el passat 11 de juny a 24 localitats de tot el territori.

Pel que fa a la distribució territorial de les persones que han obtingut el certificat, 1.119 corresponen a les comarques d'Alacant, on han aprovat el 38% de les persones presentades; 1.016 corresponen a les de Castelló, amb un percentatge del 52% d'aprovats i aprovades; i 3.160 a les comarques de València, on han aprovat un 48%.

Els aspirants poden consultar el resultat en el següent enllaç:

http://www.ceice.gva.es/ca/web/jqcv/resultados

Cal recordar que les proves del Certificat de Grau Mitjà de la Junta estan estructurades en dos fases. La primera fase, a la qual es van presentar 27.032 persones, és eliminatòria i abasta les àrees de comprensió i estructures lingüístiques. En aquesta segona fase es valora l'àrea d'expressió escrita i l'àrea d'expressió i interacció oral, i s'han presentat 11.492 aspirants.

Proves de certificació al novembre

Les persones que no hagen sigut considerades aptes en el primer període de les proves, disposen encara d'una nova oportunitat en tots els nivells. En el cas del Certificat de Grau Mitjà, la segona convocatòria de les proves se celebrarà el dia 19 de novembre a les mateixes seus.

A més, la Junta ha habilitat un segon període de matrícula per tal de presentar-se a aquestes proves de novembre, també en tots els nivells. Els interessats poden inscriure's de l'1 a l'11 de setembre de 2016.

Tots aquells aspirants que ho desitgen tenen a la seua disposició material específic per a preparar les proves en el següent enllaç: http://www.ceice.gva.es/va/web/jqcv/preparacion-pruebas. El segon període de matrícula dóna dret a presentar-se solament a les proves del segon període d'exàmens (novembre).

Destacats