Un cap de setmana de tradicions a la Gran Fira de València

Guardar

gran-feria-valencia
gran-feria-valencia

Aquest cap de setmana la Gran Fira de València dedica la seua programació als costums i arrels valencians. El Dia de l'Orxata i la Xufa de València i La Nit del Folk seran els eixos fonamentals de l'agenda, on la Correfira també farà parada als barris de Nou Moles i la Fontsanta. El dia de l'Orxata se celebrarà dissabte des de les 11 h fins a les 22 h amb diverses activitats a la plaça de l'Ajuntament, entre les quals cal destacar l'Hora de l'Orxata, des de les 18 h fins a les 19 h, quan es podrà fer una degustació amb la col·laboració de les empreses participants. També es lliurarà el premi Orxater d'Honor 2017, a les 12 hores, i hi haurà dos Show Cooking amb Santi Garrido, a les 12.30 hores, i amb Ciriaco d'Alboraia, a les 19 hores.

"La tradició i la innovació es donen la mà a la Gran fira de València, i en aquest cap de setmana de manera molt especial seran la cultura popular i el folklore els que marcaran una intensa programació que, una vegada mes, no es limitarà només al centre de la ciutat sinó que arribarà també als barris", ha remarcat el regidor de Cultura Festiva", Pere Fuset.

Amb La Nit del Folk, la música i la dansa tradicional valenciana seran les protagonistes de la programació de dissabte a Ciutat Vella. A les 20 h començaran els actes a la plaça de la Mare de Déu amb el Cant al Ras de la Fira, un recital de cant d'estil amb la participació dels cantadors Teresa Segarra, Trini Carballo, Antoni Guzmán i Josep A. Aparicio, "Apa"; els versadors Paco Nicasio i Josemi Sánchez; el grup de vent de Bétera i de corda de Godella, i El Cudol a la dolçaina i tabal.

A les 22.30 h serà el torn del Sarau de la Fira, on es podran gaudir de jotes, malaguenyes, danses, seguidilles i fandangos oberts a tots els balladors i les balladores que desitgen participar-hi. També podran participar-hi aquells que vulguen donar els seus primers passos, amb un taller introductori a les 22 h. Els actes a la plaça de la Mare de Déu es tancaran a les 00.30 h amb un espectacular castell de pals a l'antiga, a càrrec de la pirotècnia Nadal-Martí.

A la plaça del Carme, la Confraria de la Mare de Déu del Carme i la Federació de Folklore celebraran una dansà tradicional a les 21 h. També podrem gaudir d'una nit de cant d'estil pels carrers del barri del Carme a partir de les 23.30 h, de la mà de la Penya El Clau.

La programació conjunta de les Serenates 2017 de la Universitat de València amb la col·laboració de la Gran Fira continua a la plaça del Patriarca. La Societat Musical Santa Maria Magdalena, de Novelda, dirigida per Juan José Cuenca, oferirà un programa de música festera dissabte a les 21.30 h. I el diumenge 9 el cantautor de l'Alcúdia, Jonathan Penalba, tancarà cicle al carrer amb la seua proposta de música tradicional valenciana "De soca-rel".

Destacats