Últims dies per a visitar l'exposició gratuïta de Sorolla a València

El Palau de les Comunicacions de València clausura l'exposició de Sorolla el diumenge

Guardar

Exposició de Sorolla a València
Exposició de Sorolla a València

Has vist l'exposició gratuïta de Sorolla a València? Si encara no l'has visitada, estàs de sort. I és que al llarg d'aquest cap de setmana podràs visitar l'exposició de Sorolla en el Palau de les Comunicacions de València, en l'antic edifici de Correus, situat a la plaça de l'Ajuntament, en horari de 10.00 a 20.00 hores. Serà el diumenge, dia 11 de juny, l'últim dia per a gaudir d'aquestes autèntiques obres d'art. T'ho perdràs?

L'exposició 'De la foscor a la llum' està formada per la col·lecció de Lladró on destaca la presència de Sorolla. Un total de 73 obres – 71 pintures i 2 escultures – recorren l'art espanyol des del segle XV fins al segle XX. Per descomptat, la mostra compta amb gran presència d'artistes valencians – el 80% de la col·lecció – en la qual, sens dubte, l'obra mestra és 'Labradora valenciana' de Joaquín Sorolla, que obri l'exposició.

Cal destacar que, entre els quadres exposats, destaca la presència de Josep de Ribera i el seu taller, les peces de Zurbarán, com La Virgen en meditación, Vicente Macip i el seu fill, Juan de Juanes, i el capítol dedicat al regionalisme valencià dels segles XIX i XX amb Vicente López, Joaquín Sorolla, Ignacio Pinazo, José Benlliure i José Segrelles. Una de les primeres obres que va adquirir la família d'empresaris valencians va ser el retaule de la Mare de Déu, pintat pel Maestro de Cubells al llarg del segle XIV. I la joia de la corona és, sens dubte, Yo soy el pan de la vida, de Sorolla, una de les obres amb major dimensió del pintor (5,5 metres de llarg).

Les obres es trobaven emmagatzemades en caixes a Madrid, després que foren traslladades en 2015 des de la seu de l'empresa de Lladró a Tavernes Blanques, amb motiu de la venda de l'empresa de la família a un fons d'inversions, que va acabar materialitzant-se en 2017. Pel que amb aquesta exposició, ixen a la llum totes aquestes obres, que passen a formar part dels fons del Museu de Belles Arts de València.

A més, si eres amant de Sorolla, no pots deixar de veure, aquest cap de setmana, el tapís floral de 48 metres quadrats de dimensió que, amb motiu del Corpus, s'ha instal·lat en la plaça de la Verge. Aquest tapís, creat amb 250 quilos de flors, ret homenatge al centenari de la mort del pintor valencià.

Arxivat a:

Destacats