250 quilos de flors: així és el tapís floral del Corpus de València 2023

El tapís floral del Corpus de València 2023 ret homenatge a Sorolla. Descobreix on i quan visitar-ho

Guardar

Tapís floral Corpus València 2023
Tapís floral Corpus València 2023

El Corpus de València 2023 ja té tapís floral. En aquesta ocasió, s'ha volgut commemorar el centenari de la mort de Sorolla amb la recreació d'un dels seus quadres. Concretament, es tracta de l'obra 'Yo soy el pan de la vida’', en el qual es representa a Jesús ressuscitat en el llac Tiberíades. A partir d'aquest divendres, dia 9 de juny, el tapís floral del Corpus ja es pot visitar a la plaça de la Verge, on romandrà al llarg de tot el cap de setmana com a part indispensable de la 'festa grossa' de València.

Per a realitzar el tapís floral, que té unes dimensions de 48 metres quadrats, s'han emprat un total de 250 quilos de flors naturals i aromàtiques, com a sanguinària, hibisc, pètal de gira-sol, xiprer, cua de cavall i espígol, tot rematat amb garlandes naturals.

Els treballs del tapís van començar fa tres setmanes i han participat un total de nou persones en la seua confecció. El finançament ha corregut íntegrament a càrrec de la Regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, i ha tingut un cost de 30.613 euros.

El regidor de Cultura Festiva en funcions, Pere Fuset, ha manifestat que "enguany les celebracions del Corpus Christi, la 'festa grossa' de València, estaran alineades amb la celebració de l'Any Sorolla, un dels pintors valencians més importants i més universals de la nostra història".

I és que aquest cap de setmana, València es prepara per a viure els dies grans de la programació del Corpus de València. Actes únics que formen part del patrimoni festiu de la ciutat i que, sens dubte, no deixaran a ningú indiferent. No t'ho perdes, i gaudeix d'una de les festes més tradicionals de València.

Destacats