Treball i col·laboració representen a l'Associació de Veïns de Patraix

Des de l’associació asseguren que un barri està viu si els seus veïns s’uneixen per a donar-li veu

Guardar

Asociación de Patraix
Asociación de Patraix
Patraix és un barri amb molta història. I si passeges pels seus carrers, pots trobar des d'edificis medievals, com els que es conserven en el carrer L'Alcúdia encara que en estat ruïnós, o les típiques cases valencianes dins del casc vell.
Per aquest motiu, és normal que des de la 'Associació de Veïns, Cultural i de Consumidors Patraix' estiguen plenament actius a intentar aconseguir millores per al seu barri, defensant les infraestructures culturals, socials i de servei. Però açò sí, sempre cercant la participació i el compromís dels ciutadans.
Foto: http://www.patraix.org/ Foto: http://www.patraix.org/I és que des d'aquesta associació tenen clar que 'un barri està viu si els seus veïns i veïnes s'uneixen per a donar-li veu, per a crear un futur trencant la individualitat a la qual aquesta societat tan despersonalitzada ens porta'.
En aquest sentit, alguns dels molts objectius pel que, dia a dia, treballen tots els membres de l'associació són promoure el desenvolupament d'actuacions cíviques i socials destinades a millorar la qualitat de vida dels veïns, promocionar la cultura i història del barri, defensar la Sanitat Pública, així com l'Educació Pública de qualitat o exigir a les autoritats pertinents el compliment de les lleis.
 Foto: http://www.patraix.org/
No obstant això, la cosa important d'aquesta associació és, d'una banda, els assoliments aconseguits amb l'esforç i implicació de tots, com per exemple, la construcció d'un Centre Social, el nomenament de Patraix com a Zona d'Especial Protecció Arqueològica en trobar-se restes d'origen medieval, islàmic i romà o, recentment, que se'ls donara veu en el Pla per a Restaurar i rehabilitar el Centre Històric de Patraix. I d'altra banda, encara més important, el sentiment de barri que els motiva per a seguir reivindicant millores per a crear un barri de qualitat.
I és aqueix sentiment de pertinença el que els impulsa a seguir organitzant unes festes populars que, any rere any, milloren. Cercant sempre la col·laboració veïnal, ja que són finançades quasi al cent per cent per la 'Associació de Veïns, Cultural i de Consumidors Patraix', es van construint unes festes aptes per a tots els gustos i edats.
Actualment, els organitzadors de les festes populars, que comencen l'1 d'octubre, estan immersos en el famós concurs de cartells. Un concurs que finalitza l'1 de setembre, i del que eixirà el cartell anunciador d'unes Festes Populars que, segur, donaran molt de què parlar.

Arxivat a:

Destacats