El tradicional pesebre de Nadal torna a la plaça de la Reina de València

En finalitzar les obres de remodelació, el pesebre de Nadal tornarà a lluir a la plaça de la Reina de València

Guardar

Betlem de la plaça de la Reina a la plaça de Sant Agustí de València
Betlem de la plaça de la Reina a la plaça de Sant Agustí de València

Ja es coneixen tots els detalls sobre com serà el Nadal a València. I és que les places de la ciutat tornaran a ser les grans protagonistes amb la decoració nadalenca i els arbres de Nadal que arribaran a diferents barris de la ciutat. No obstant això, un dels grans anuncis ha sigut, sens dubte, que el tradicional pesebre de Nadal tornarà a la plaça de la Reina de València.

Després que hagen finalitzat les obres de remodelació d'una de les places més emblemàtiques de València, aquest espai comença a recuperar la seua activitat habitual i, entre elles, es troba ser l'escenari on, cada Nadal, es munta un dels pesebres més visitats de València. Així, enguany, la plaça de la Reina tornarà a acollir el naixement amb figures a grandària real.

Quant a la il·luminació, la regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, Lluïsa Notario, ha assenyalat que s'instal·laran, en la plaça, unes estructures il·luminades de tres metres d'altures que simularan ametlers. Notario ha fet una crida a la ciutadania perquè acudisca a gaudir de l'ornamentació nadalenca, una vegada estiga instal·lada.

Simulació llums de Nadal a la plaça de la Reina
Simulació llums de Nadal a la plaça de la Reina

I és que València realitzarà la seua encesa de llums el divendres, 2 de desembre, a les 19.00 hores. Serà a partir d'eixe dia quan l'horari per a gaudir de les llums de Nadal de València serà de dilluns a dijous, de 18.00 a 00.00 hores; i divendres, caps de setmana i festius de 18.00 a 00.30 hores.

La plaça de la Reina alberga, aquest cap de setmana, una sala d'estar trans

D'altra banda, la plaça de la Reina serà escenari, aquest dissabte 12 de novembre, d'una concentra-acció organitzada per Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, que té com a objectiu reivindicar la dignitat de les persones trans, així com exigir l'aprovació d'una llei estatal que reconega els drets fonamentals d'aquest col·lectiu.

D'aquesta manera, s'instal·larà una sala d'estar trans en plena plaça de la Reina en la qual qualsevol persona que ho desitge podrà entrar per a conéixer de primera mà les realitats de les persones trans. Durant l'acte organitzat per a aquest dissabte es recordarà, a més, la figura de Margarida Borrás, "la primera dona trans de la qual tenim coneixement a la nostra ciutat, que va ser penjada en la plaça del Mercat, on hi ha una placa que la recorda", explica Airto Granell, coordinador del grup trans de Lambda.

Un acte que conclourà amb la lectura del manifest del Dia de la Memòria Trans, i que servirà per a recordar a totes aquelles persones trans que "van ser assassinades per l'opressió i per l'odi de qui no accepta la diversitat".

Arxivat a:

Destacats