Tots els actes gratuïts d'aquest 9 d'Octubre a València

València celebra en gran el Dia de la Comunitat Valenciana, i quasi tota la programació es pot gaudir de manera totalment gratuïta

Guardar

Banda -Municipa-l Valècia_9-octubre
Banda -Municipa-l Valècia_9-octubre

València té preparats una infinitat d'actes culturals per a tots els gustos i edats en aquesta celebració del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Enguany, s'han preparat una gran diversitat d'actes que en la seua majoria són completament gratuïts, incloent-hi concerts, visites a la Generalitat o activitats infantils a l'aire lliure.

A pesar que el gran dia se celebra el 9 d'octubre, encara es podrà gaudir del gran concert de la Banda Municipal en l'Espai Rambleta, el divendres 11.

Programació gratuïta del 9 d'Octubre

Totes les processons en la capital valenciana amb motiu del 9 d'Octubre seran gratuïtes. Començant per la baixada de la Real Senyera i el seu lliurament a l'Arxiu Municipal de València. També la lectura del decret de l'alcaldia a la Plaça de l'Ajuntament a partir de les 11.45.

A continuació, a partir de les 12 començarà la Processó Cívica, amb un recorregut circular des de la Plaça de l'Ajuntament. Es recorrerà el carrer Sant Vicent, plaça de la Reina, la Pau i parada en la plaça d'Alfons el Magnànim per a realitzar l'ofrena floral davant l'estàtua del rei Jaume I en el Parterre. Després, la processó continuarà pel carrer Pintor Sorolla, Barques i de tornada a l'Ajuntament. Allí, al voltant de les 14 hores, es dispararà la Mascletà terrestre a càrrec de la pirotècnia Zarzoso.

moros-y-cristianosA la vesprada, els actes del 9 d'Octubre començaran a les 17 hores, amb la tradicional XVI Entrada de Moros i Cristians. S'iniciarà des del Parterre, passant per General Toval, la Pau, la plaça de la Reina, el carrer Sant Vicent fins a la Plaça de l'Ajuntament, per a finalitzar en Marqués de Sotelo. Per part seua, en el Palau de la Generalitat se celebrarà Jornada de portes obertes de 17 a 20 hores.

Per als més xiquets, en la plaça de Manises a partir de les 18 hores, es podrà gaudir de manera gratuïta d'un contacontes amb la participació del Cor de l'Eliana. Serà un homenatge al contacontes nascut a Alfafar, Llorenç Giménez, mort aquest passat estiu.

Per a finalitzar els actes del dia 9, a les 19 hores es podrà veure al carrer dels Cavallers un concert gratuït d'Andrés Belmonte, "Tariq".

Però el cap de setmana ens espera un altre concert exclusiu amb motiu del 9 d'Octubre, que tindrà lloc el divendres dia 11, en l'Espai Rambleta. La Banda Municipal de València actuarà, a partir de les 19.30 hores, sota la direcció de Rafael Sanz Espert. L'entrada és gratuïta, però les localitats són limitades. En el programa es podran escoltar cançons típiques com “Tres danses valencianes” de López Chávarri/Adam Ferrero, “La Malva-rosa, triava a Blasco Ibáñez i Jaume Contrabandista” d'Azael Tormo o, per descomptat, “Himne de la Comunitat Valenciana”, que tancarà el concert.

Arxivat a:

Destacats