Els Templers arriben a València amb una exposició que recorre 200 anys d'història

L'exposició 'Templarios y Otras Órdenes Militares de la Península Ibérica' estarà en l'Ateneu de València fins al 26 de maig

Guardar

Imagen de templers
Imagen de templers

Arriba a València una sorprenent exposició que repassa els 200 anys d'història dels Templers: des del naixement de totes les ordes fins a la vestimenta i les armes que utilitzaven, com a espases, maces i martells de guerra, que estaran exposats en vitrines. Una mostra que s'allunya de les llegendes i misteris que sobrevolen els templers i se centra en el rigor històric a través d'un centenar de peces, entre atrezzo, armament i jocs interactius.

'Templarios y Otras Órdenes Militares de la Península Ibérica' ja es pot visitar en el Saló Noble de l'Ateneu Mercantil de València. Un pla perfecte per a esta Setmana Santa, ja que l'exposició estarà disponible fins al 26 de maig.

El recorregut de la mostra es dividix en quatre àmbits fonamentals dels templers: la conquesta i reconquesta en la península Ibèrica, les croades, la història de l'orde des del seu començament fins al final i la resta dels ordes militars que van seguir este model i es van dedicar tant a la guerra, com al comerç.

Com ha explicat el coordinador de l'exposició, Paco Molina, "els templers van patir un procés inquisitorial que es va dur a terme pel rei Felipe el Hermoso de França, amb el papa Climent V, qui va ser una autèntica marioneta en la història. Així, gràcies al pergamí de Chinón, firmat pel mateix Papa – una peça molt singular que es troba en l'exposició – es reconeix que els cavallers templers realment havien sigut innocents, però tot això, després d'haver sigut perseguits, torturats i cremats en la foguera".

I és que com ha recordat Molina, "l'últim gran mestre de l'Orde Templer, Jacques Bernard de Molay, és cremat en públic prop de Notre-Dame de París, en una de les illes del Sena, un fet que marca el final de l'orde templer".

Exposició dels templers en l'Ateneu de Valencia
Exposició dels templers en l'Ateneu de Valencia

D'altra banda, el coordinador ha indicat que l'Orde del Temple va jugar "un paper crucial" en la història de València. "Jaume I va ser educat per templers, quan mor Pere II, que és el seu pare, el papa Innocenci III nomena un cavaller templer com el seu tutor", ha recalcat.

Així mateix, ha aclarit que els templers també van ajudar en les campanyes per a la conquesta del Regne de València i que l'orde va rebre diversos encàrrecs de Jaume I com a agraïment pel seu suport.

Sens dubte, una interessant exposició que recorre els 200 anys d'història dels templers i que arriba a València, a l'Ateneu Mercantil, per a sorprendre els visitants. Te la perdràs?

Destacats