Soterrar la Ronda Nord seria "positiu per a l'horta de Benimaclet i Benicalap"

Ribó no ha descartat aquesta proposta presentada per l'Associació Veïnal de Benimaclet i ha recalcat que "seria a llarg termini"

Guardar

Una zona d'horta al barri de Benimaclet. Imatge d'arxiu
Una zona d'horta al barri de Benimaclet. Imatge d'arxiu

El soterrament de la Ronda Nord al seu pas per Benimaclet seria un projecte viable que permetria connectar el barri amb l'horta, recuperant el camí de Farinós i el de Les Fonts. Així ho recull l'estudi de viabilitat d'un projecte alternatiu, presentat per l'Associació Veïnal de Benimaclet, que a més compta amb el suport del veïnat i d'entitats cíviques del barri.

Un projecte basat en la participació que, com asseguren des de l'associació a través del seu compte de Facebook, "no pretenem que es realitze ja, però sí que es tinga en compte per a la redacció del planejament (àrea funcional 18) que s'està realitzant". Així, la proposta contempla, a més, la creació d'una coberta enjardinada per a la superfície; mentre que el pas subterrani comptaria amb tres carrils per sentit.

Aquest dimarts, l'alcalde de València, Joan Ribó, descartava que la idea de soterrar la Ronda Nord al seu pas per Benimaclet haja suposat "un enfrontament" entre els dos socis del govern municipal – PSPV-PSOE i Compromís – "en tot cas, pot ser una diferència", ha matisat Ribó.

I és que mentre Compromís considera que aquest projecte seria positiu per a l'horta de Benimaclet i Benicalap – "no és només Benimaclet", ha recalcat Ribó – des del partit socialista aposten per utilitzar el terreny per a la construcció d'habitatge públic. "Amb els 50 milions per a la ronda de Benimaclet, podríem fer un gran parc públic d'habitatge. Cal posar les xifres en context perquè soterrar, per exemple, les vies del Grau costaria 80 milions d'euros. Hem de tindre molt clares quines són les prioritats de la ciutat i amb 50 milions podríem estar parlant d'un parc d'habitatge públic molt interessant i de serveis públics de qualitat per al barri de Benimaclet", explicava la vicealcaldessa i líder del PSPV-PSOE, Sandra Gómez.

Gómez ha recalcat, a més, que els beneficis d'aquesta infraestructura només afectarien una xicoteta part de la ronda al seu pas de Benimaclet, mentre que els perjudicis es traslladarien als barris confrontants d'Orriols i Torrefiel "perquè l'informe parla d'una rampa d'eixida de 260 metres". Així, la vicealcaldessa defensa una opció més integral per a les persones de tots els barris que conviuen amb les rondes.

No obstant això, des de l'Associació Veïnal de Benimaclet ho tenen clar: "No pretenem cap privilegi sobre altres barris. Cada barri tindrà la seua solució, però ací, en el barri de Benimaclet es dona l'oportunitat de dur a terme aquesta connexió horta – ciutat". A més, asseguren que és una oportunitat perfecta aprofitant que València serà Capital Verda Europea en 2024.

En aquest sentit, l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó (Compromís), també ha optat per no descartar per complet el projecte de soterrament, i plantejar-lo de cara a un futur, ja que "és evident que enguany no tenim recursos per a desenvolupar-lo i, per descomptat, en l'actualitat cal escometre altres infraestructures prioritàries per a València, com el canal d'accés o el soterrament de les vies de Serreria".

Destacats