El soterrament de les vies començarà en 2023 i crearà una gran zona verda en els barris del sud de València

El projecte de soterrament de les vies del tren i la construcció del canal d'accés ferroviari estan dins de les inversions dels pressupostos de la Generalitat per a 2023

Guardar

Imatge del terreny del Parc Central i del futur canal d'accés
Imatge del terreny del Parc Central i del futur canal d'accés

"Uns pressupostos que posen especial atenció a la ciutat de València". Así ha descrit Sandra Gómez, vicealcaldesa i portaveu municipal del grup socialista, els pressupostos que ha elaborat la Generalitat Valenciana per al pròxim any 2023.

Precisament, es tracta d'uns comptes que han augmentat un 15,2 % la seua inversió en la ciutat de València en 2023 respecte a l'any anterior (de 261 milions d'euros a 301 milions). Una inversió que es veurà materialitzada en 112 projectes que posen el focus en els centres públics de proximitat com a centres de salut, institucions educatives o infraestructures socials.

En aquest sentit, una de les inversions més destacades recollides en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana 2023 és el soterrament de la platja de vies del tren que va fins a l'estació d'AVE Joaquín Sorolla. Es tracta d'unes obres que crearan un canal d'accés ferroviari i es preveu que duren cinc anys. Així, la inversió total serà de 550 milions finançats per l'Estat, per la Generalitat València i també per l'Ajuntament de València.

Sandra Gómez, vicealcaldessa i portaveu municipal del grup socialista a l'Ajuntament de València
Sandra Gómez, vicealcaldessa i portaveu municipal del grup socialista a l'Ajuntament de València

Un soterrament de les vies que ha sigut una reivindicació històrica dels veïns i veïnes dels barris del sud de la ciutat com Malilla, la Creu Coberta, Sant Isidre o Sant Marcelino i la finalització del qual donarà lloc a una àrea d'espai públic amb nous centres educatius i una gran zona verda, segons ha afirmat Gómez.

Unes obres que començaran en 2023

Tal com ha explicat Sandra Gómez, les obres de soterrament de les vies i de construcció del canal d'accés ferroviari es troben en procés de licitació i el termini perquè les empreses presentaren les seues ofertes va finalitzar el passat 27 d'octubre.

Per aquest motiu, ara mateix és tasca de l'administració pública estudiar a fons cadascun dels projectes i les corporacions que s'han presentat per a, més tard, adjudicar el milionari contracte d'una de les obres més importants dels últims anys en la ciutat.

Vies del tren
Vies del tren

A pesar que Sandra Gómez detalla que es tracta d'una adjudicació complicada per l'envergadura d'aquest projecte ferroviari, la vicealcaldesa assegura que "l'adjudicació va a arribar en 2023". "Totes les administracions hem previst que les obres comencen en 2023 perquè ja ho hem incorporat als pressupostos".

Així, si es compleix el termini de cinc anys previst per l'administració, serà l'any 2028 quan l'espai  on abans hi havia una platja de vies es substituïsca per una gran zona verda destinada a la ciutadania dels barris del sud de València.

 

Destacats