Sociópolis tindrà 184 habitatges en lloguer en 2024, el 40% per a joves

El projecte "Habita La Torre" la major promoció d'habitatge públic destinat al lloguer impulsada des de la Generalitat

Guardar

Joan Ribó, Ximo Puig i Héctor Illueca a Sociópolis
Joan Ribó, Ximo Puig i Héctor Illueca a Sociópolis

El barri de La Torre veu el final del túnel al problema de Sociópolis. La construcció d'aquesta urbanització fantasma, paralitzada en 2011, estarà habitada en 2024 gràcies a l'impuls donat per part de la Generalitat Valenciana.

Concretament, el projecte "Habita La Torre" preveu 184 nous habitatges públiques que es destinaran a lloguer amb una inversió de 23,5 milions d'euros, 15 dels quals corresponen a la Generalitat i els 8,5 restants als Next Generation EU. El 40% dels habitatges es destinaran al lloguer jove.

Aquest projecte permetrà concloure la construcció d'habitatges en els blocs que estaven en situació d'abandó i paràlisi, i que es dedicaran a lloguer assequible. A més d'aquest paquet de noves residències s'incrementarà el parc públic d'habitatge amb 600 noves unitats, d'un total de 2.600, amb una proporció molt elevada d'habitatge de protecció pública.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat les obres acompanyat del vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i de l'alcalde de València, Joan Ribó. Puig ha destacat l'esforç realitzat per a recuperar per al parc públic d'habitatge un projecte inacabat "símbol d'un temps, d'una manera de fer les coses que ha costat molt redirigir".

Joan Ribó i Ximo Puig
Joan Ribó i Ximo Puig a Sociópolis

Enfortir el parc públic de lloguer

Sobre aquest tema, el president considera que "ha faltat durant dècades una consciència de l'habitatge d'impuls públic", però la Generalitat, conscient d'això, està desplegant, a través de la Conselleria d'Habitatge, polítiques per a dur a terme actuacions que recuperen la "bona arquitectura per a una majoria social". Com s'aprecia en aquest primer projecte d'edificació que s'inicia amb fons europeus, s'està tractant d'"enfortir el parc públic de lloguer des de la qualitat" i propiciant "una ciutat molt més cohesionada i de tots i totes".

Per part seua, Héctor Illueca ha destacat com aquest projecte s'ha desenvolupat de la mà dels veïns i veïnes de La Torre. "Gràcies al procés de participació ciutadana promogut per l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (Evha), 'Habita La Torre', hem pogut obrir un espai de diàleg per a detectar quines eren les necessitats i preocupacions de la gent del barri", ha dit.

Finalment, l'alcalde Joan Ribó s'ha felicitat "no sols perquè per fi s'acabaran de construir 184 habitatges que vestiran i donaran vida a aquest esquelet immobiliari, sinó que seran habitatges en règim de lloguer assequible per a València". "És sens dubte una gran notícia perquè crearem un nou barri amb un concepte de sostenibilitat que ha de guiar totes les polítiques públiques a partir d'ara", ha afegit.

Destacats