Sindicats aprofiten la inauguració de la Línia 10 per a denunciar la "precarietat" a Metrovalencia

Liderats per la CGT, una manifestació ha rebut als representants públics quan han baixat en Natzaret

Guardar

Persones de la CGT manifestant-se en Natzaret
Persones de la CGT manifestant-se en Natzaret

Davant l'arribada d'un dia tan esperat per tots els valencians i valencianes, la Confederació General del Treball ha aprofitat la inauguració de la línia 10 per a denunciar la "precarietat" a Metrovalencia. I ho ha fet amb una manifestació a l'arribada dels representants públics autonòmics i municipals que han participat en el primer viatge de prova que ha tingut com a destí el barri de Natzaret. Entre ells, es trobava el president de la Generalitat, Ximo Puig.

En la celebració d'un dia històric, els sindicats han aprofitat per a expressar el seu malestar davant la xarxa actual que dona servei de metro a València i la seua àrea metropolitana. En ser presents dirigents com l'alcalde o la vicealcaldessa de la capital valenciana, Joan Ribó, i Sandra Gómez, així com consellers de la talla d'Arcadi España o l'acabada d'estrenar en el càrrec Rebeca Torró, les seues reivindicacions s'han fet notar amb les seues xiulades i reclamacions.

La manifestació ha sigut organitzada per la secció sindical de CGT en FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana), els qui han denunciat "la precarietat, la falta de transparència i la mala gestió de l'empresa pública". Han afegit que treballen perquè "FGV es convertisca en l'empresa més gran de titularitat pública del govern valencià es convertisca en exemple i model".

L'organització sindicalista critica que els canvis substancials en l'empresa es fan des de la tribuna política sense que els alts càrrecs siguen coneixedors dels mateixos i hagen de "bregar en un curt espai de temps amb tota una sèrie de desencadenants que els polítics no tenen calculats". Per això, "el servei nocturn s'ha introduït de mala manera sense acords amb la classe treballadora i obrint una bretxa per a tindre treballadors de primera i de segona", acusen.

Tal és la situació que, des de CGT afirmen que mentre "la Línia 10 s'obri pas entre fotografies i titulars", la població desconeix que "hi ha col·lectius en conflicte, aturs dels quals no s'assabenta l'opinió pública ni quasi la resta de la plantilla, serveis essencials privatitzats, pegats per falta de previsió, o personal provisional mentre es resol la falta de personal".

Destacats