Així serà la futura residència i centre de dia de Benicalap que avança per a la seua construcció

Igualtat ha tret a licitació la redacció i execució de les obres amb un pressupost de 7 milions d'euros

Guardar

Simulació residència Benicalap
Simulació residència Benicalap

El barri de Benicalap de València està més a prop de comptar amb un complex residencial, centre de dia i habitatges assistencials per a persones amb diversitat funcional. La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha anunciat que s'ha tret la licitació per a la redacció del projecte i execució de les obres amb un pressupost de 7.337.409 euros.

El centre disposarà, en total, de 34 places residencials, 12 places en dos habitatges tutelats i 30 en el centre de dia. En aquest sentit, Mas ha explicat que "la seua construcció seguirà el nou model d'atenció residencial dissenyat per la Conselleria per a afavorir la convivència i l'àmbit relacional entre les persones usuàries".

Aquesta actuació s'emmarca dins del Pla Convivint de la Generalitat Valenciana, que té com a objectiu ampliar l'oferta de recursos públics i fer front al dèficit de places en tots els sectors "que s'ha anat arrossegant durant anys", ha apuntat la vicepresidenta. Així, aquest complex se suma a uns altres, com la residència de majors de Montolivet o el complex d'atenció a persones amb malaltia mental crònica a La Torre.

Com serà el complex 'Amics del Corpus' de Benicalap

La residència, amb capacitat per a 34 persones, estarà distribuïda en tres plantes, situant-se en les dues primeres una unitat de convivència per a 10 persones en cadascuna d'elles. En la tercera planta, la unitat de convivència serà per a 14 persones usuàries. En aquest sentit, Mas ha explicat que "el nou model residencial, que s'està aplicant en les noves construccions i en les ja existents, es basa en la creació d'aquests mòduls de convivència que emulen la vida d'un habitatge particular".

Respecte als habitatges assistencials, es construiran dos amb capacitat per a 12 persones amb diversitat funcional que comptaran amb els seus propis espais de convivència i accés directe al carrer.

Finalment, el centre de dia se situarà a la planta baixa de l'edifici, amb 30 places disponibles. En aquest cas, els espais comuns es compartiran amb les persones usuàries de la residència.

Destacats