Sarrià celebra la inversió de 25 milions d'euros per a millorar la qualitat ambiental de l'entorn de la depuradora de Pinedo

Guardar

depuradora_pinedo
depuradora_pinedo

«El Pla especial de la depuradora de Pinedo contempla al voltant de 25 milions d'euros d'inversions, destinades moltes d'elles a millorar la qualitat ambiental de l'entorn», ha informat aquest matí el regidor de Cicle Integral de l'Aigua i president de l'Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (EMSHI), Vicent Sarrià, després de la reunió mantinguda ahir entre l'Ajuntament i l'Entitat de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR), l'empresa pública de la Generalitat encarregada de la gestió de la planta. L'edil ha assegurat que des del Consistori «estarem vigilants perquè es done satisfacció al que entenem que era una justa demanda dels veïns de la zona».

Sarrià ha recordat que la planta depuradora de Pinedo, la gestió de la qual correspon a la Generalitat a través de l'EPSAR, és «la major de la Comunitat, tracta les aigües residuals d'1.200.000 persones de l'àrea metropolitana». Per això, si el jutjat reclamara l'execució de la sentència que decreta el tancament de les instal·lacions, «manifestaríem la impossibilitat per les conseqüències mediambientals que tindria».

El regidor ha informat de la reunió mantinguda ahir entre l'Ajuntament i l'EPSAR. La Generalitat està treballant en un pla especial, que «contempla al voltant de 25 milions d'euros d'inversions, destinades moltes d'elles a millorar la qualitat ambiental de l'entorn». Des del Consistori, ha assegurat l'edil, «estarem vigilants perquè es done satisfacció al que entenem que era una justa demanda dels veïns de la zona».

A preguntes dels periodistes, Vicent Sarrià ha manifestat que, si bé correspon a la Conselleria, «seria interessant buscar fórmules que compensaren els habitants immediats de la planta de les molèsties que duen patint i, sobretot, que garantisquen que puguen viure en un entorn més segur i més agradable ambientalment». En aquest sentit, «la voluntat política que la Conselleria ha manifestat en tot moment és donar una solució a aquests problemes».

Destacats