Sanjuán sobre Llei d'Habitatge: "Aquest Ajuntament no es posa a favor de grans fons, sinó dels joves"

Guardar

Borja Sanjuán, regidor d'Hisenda i portaveu socialista a l'Ajuntament de València, davant els mitjans de comunicació
Borja Sanjuán, regidor d'Hisenda i portaveu socialista a l'Ajuntament de València, davant els mitjans de comunicació

El regidor d'Hisenda i portaveu socialista a la ciutat de València, Borja Sanjuán, ha valorat la nova Llei d'Habitatge impulsat pel Govern de Pedro Sánchez com una de les normes més importants per a "garantir l'emancipació, que és el principi dels drets, sobretot per a les persones joves que no poden fer-ho" i ha recalcat: "Aquest Ajuntament no es posarà a favor dels grans fons, sinó dels joves".

Sanjuán ha subratllat que aquest canvi normatiu anunciat per l'Executiu central coincideix "amb les polítiques desenvolupades des de 2015 pel PSPV de la mà de la vicealcaldessa, Sandra Gómez, per a incentivar que tot l'habitatge buit de la ciutat isca al mercat i permeta relaxar els preus del lloguer", segons ha indicat en un comunicat.

"L'Ajuntament ja tenia fets els deures i la Generalitat ja ha avançat molt a poder aplicar un recàrrec a l'habitatge buit. A València, si els terminis es compleixen i tenim aqueix registre d'habitatges buits de la Generalitat de grans forquetes abans de final d'any, en 2022 hi haurà ja un recàrrec amb l'objectiu no de cobrar més imposats sinó que hi haja menys habitatge buit a la ciutat i, per tant, que baixen els preus del lloguer i moltes persones puguen accedir a tindre una casa", ha incidit Sanjuán.

Per als socialistes, "la prioritat és l'accés a l'habitatge dels ciutadans de València i no els privilegis de les grans corporacions com defensa el PP" i, per això, l'edil ha subratllat que s'estan establint mesures concretes per a garantir aquest dret fonamental i penalitzar a través de l'Impost de Béns immobles a les grans forquetes d'habitatges que tinguen immobles buits en qualsevol barri de la ciutat.

"Aquest Ajuntament no es posarà a favor dels grans fons sinó a favor dels joves que no troben habitatge, que crec que és on han d'estar les administracions públiques. Per això, estem treballant amb la Generalitat per a poder establir aquest recàrrec com més prompte millor i que, per descomptat, en 2022 ja comence a mobilitzar habitatge buit a la ciutat", ha conclòs.

Destacats