Sandra Gómez proposa recuperar part de la ZAL per a convertir-la en zona verda i que el riu arribe a l'Albufera

Guardar

La vicealcaldessa i portaveu del Grup Munjicipal Sandra Gómez
La vicealcaldessa i portaveu del Grup Munjicipal Sandra Gómez

La vicealcaldessa de València i secretària general dels socialistes a la ciutat, Sandra Gómez, ha anunciat aquest matí la proposta del Partit Socialista per a recuperar part dels terrenys de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) i reconvertir-los en una gran zona verda que unisca el Jardí del Túria amb l'Albufera. Així ho ha manifestat amb motiu del 35 aniversari de la inauguració del primer tram del riu Túria a les mans de l'exalcalde socialista Ricard Pérez Casado i del president de la Generalitat, Joan Lerma.

"Hui se celebra el 35 aniversari del riu Túria des que l'alcalde socialista Ricard Pérez Casado va inaugurar el primer tram. Va ser un alcalde valent que va convertir l'antic llit en un gran jardí en lloc d'en una autopista i sota aqueixa filosofia vull fer el mateix amb la ZAL. Vull recuperar part dels terrenys del que hui és una zona d'activitats logístiques, grisa i de ciment, per a lligar-los amb el Parc de Desembocadura. És una decisió valenta, però que ens permetrà tindre el parc urbà més gran de tota Europa. Un parc que vaja des de Riba-roja, des del Parc Natural del Túria, fins a l'Albufera conformant un gran corredor verd. Crec que l'esforç tant econòmic però sobretot polític val la pena", ha manifestat la vicealcaldessa.

Gómez ha incidit en la necessitat de realitzar polítiques valentes en matèria de medi ambient que, a més, millore les condicions de vida de barris treballadors abandonats per part de la dreta com Natzaret i La Punta. "Crec que els veïns de la Punta i de tota aqueixa zona de la ciutat porta patint durant moltíssims anys una actuació que mai s'hauria d'haver fet. Per això, propose recuperar part d'aqueixos terrenys, reurbanitzar-los, fer-los verds, enjardinar-los, recuperar part de l'horta i lligar-ho amb el Parc de Desembocadura perquè realment el riu Túria acabe en l'Albufera", ha manifestat.

Les declaracions de la vicealcaldessa i secretària general dels socialistes a la ciutat s'han produït en el marc d'un nou acte de la campanya 'El teu barri en el mapa' amb motiu de la celebració del 35 aniversari de la inauguració dels primers trams del Jardí del Túria. Durant l'acte, que s'ha celebrat al Jardí del Túria, els socialistes han repartit fullets i han instal·lat pancartes en els ponts del jardí en els quals es reivindiquen les polítiques valentes que van conduir a la creació d'aquest enclavament natural urbà que s'ha convertit en una referència a Europa.

La vicealcaldessa ha mostrat el seu compromís i el del Partit Socialista per a completar el llegat que van deixar per a la ciutat l'expresident de la Generalitat, Joan Lerma, l'exalcalde de València, Ricardo Pérez Casado, i també l'exregidora de Parcs i Jardins, Carmen Arjona, i al exregidor d'Urbanisme, Juan Antonio Lloret, artífexs tots ells d'un projecte que hui articula i connecta tota la ciutat de València i que va ser el reflex d'un moviment veïnal unànime que va bloquejar l'amenaça que planava sobre el llit del Túria.

Gómez ha subratllat la seua decisió per a completar aquest espai emblemàtic al qual se senten tan vinculats els valencians amb projectes com el Parc de Desembocadura, el Delta Verd del Grau o el corredor verd que ha d'unir el Parc de Capçalera amb el Parc Natural del Túria. Des de la delegació d'Urbanisme, ha ressaltat, s'estan fent els primers passos en la culminació d'aquesta zona verda única a Europa. "Fa a penes una setmana ja presentem el concurs que definirà en els pròxims mesos el disseny dels últims trams del Jardí del Túria des de la Ciutat de les Ciències fins a Natzaret", ha dit la vicealcaldessa, qui, a més, ha assenyalat que també s'ha avançat en el Delta Verd del Grau renunciant a la prolongació de l'Albereda per a no restar superfície verda al parc resultant.

Arxivat a:

Destacats