Salvador fa una "crida a la serietat i el rigor" a l'hora de fer propostes per a Blocs Portuaris

Guardar

bloques_portuarios
bloques_portuarios

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Mª José Salvador, ha fet aquest dijous una "crida a la serietat i el rigor" a l'hora de fer propostes per als edificis coneguts com a Blocs Portuaris del barri del Cabanyal de València. I ha assegurat que "amb els informes en la taula" es prendrà la millor decisió "consensuada" entre les diferents administracions.

Salvador ha fet aquestes declaracions després d'una reunió al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, amb diverses associacions sobre el pla d'adquisició d'habitatges per a la seua incorporació al parc públic, en ser preguntada per la "falta d'unanimitat" sobre què fer amb aquests edificis. El regidor socialista Vicent Sarrià advoca per demolir i reedificar pels danys estructurals que presenta, mentre des de València en Comú, l'edil d'Habitatge María Oliver defensa la rehabilitació.

En al·lusió a aquesta última, la consellera ha advertit que "no es poden fer propostes de reformes menors en Blocs Portuaris ni dir que per 400 euros açò es reforma quan precisament qui fa aqueixa proposta sap que en el marc de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del Pla Cabanyal estem parlant de 1.800 euros la reforma per metre quadrat. Ara no es pot estar plantejant 400 euros perquè açò tampoc aporta cap criteri objectiu ni en rigor", ha censurat.

Al seu judici es tracta d'un "un tema seriós" pel que "el primer que ha de fer un responsable polític és veure quin plantejament té i quin tipus d'habitatge vol que acabe a venda ací, pensant que ell mateix podria estar vivint en aqueix habitatge. Jo crec que hem de fer plantejaments seriosos", ha reiterat.

En tot cas la solució a aquests edificis ha de ser "consensuada entre les administracions", entre altres coses per la Conselleria és propietària de molts habitatges dels Blocs Portuaris, ha apuntat la consellera.

DOS ESCENARIS EN ESTUDI

En aquest sentit, ha recordat que es va encarregar a l'Institut Valencià de l'Edificació --"que és on està el talent i la qualitat"-- uns informes tècnics per a valorar els diferents escenaris per als Blocs Portuaris, uns estudis que "en aquests moments estan en estudi", ha subratllat.

A partir d'ací, s'obrin dos escenaris "amb matisos". El primer pot ser "la rehabilitació però integral, no és una reforma menor", ha remarcat. El segon seria "derrocar i tornar a construir". "Amb els informes sobre la taula prendrem la millor decisió", ha garantit.

A més, ha volgut deixar clar que "no és solament una intervenció de rajola" sinó que l'actuació en Blocs Portuaris "ha d'anar acompanyada d'una intervenció social perquè hi ha okupes, persones amb rendes baixes, etc. "Cal afrontar cas a cas perquè la casuística de Blocs Portuaris no és hegemònica", ha avisat.

Les diferents administracions "hem d'asseure'ns a parlar, amb els informes, en el marc del Pla Cabanyal, i arribar a un acord pensant en la millor solució per a dignificar aqueixos habitatges", ha conclòs.

Destacats