S'instal·la una coberta enjardinada al centre de majors de Benicalap

Guardar

Las Naves
Las Naves

La iniciativa, gestionada pel consistori en col·laboració amb el centre d'innovació de Las Naves, s'emmarca en la iniciativa "Més Verd Benicalap". Una acció duta a terme en el barri de Benicalap gràcies al projecte europeu GrowGreen i de la qual el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramón, ha destacat que "busca solucions basades en la naturalesa per a combatre els efectes negatius del canvi climàtic". Per part la seua part, el regidor d'Innovació, Carlos Galiana, ha assenyalat que "amb la instal·lació de la coberta enjardinada en el centre de majors millorarem la salut psicològica de les persones, a més de contribuir al fet que les condicions mediambientals del barri siguen de major qualitat".

El centre municipal d'activitats per a persones majors de Benicalap disposa ja d'una coberta verda que ha instal·lat la Regidoria d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de València dins del projecte europeu GrowGreen que gestiona a la nostra ciutat amb el centre d'innovació Las Naves. Aquesta iniciativa s'emmarca en la iniciativa "Més Verd Benicalap", un conjunt d'accions en el barri que permetran resoldre problemes i necessitats de les persones que viuen en ell. Una instal·lació que el regidor Ramón ha explicat que "la vegetació que cobrirà el sostre reduirà l'estrés tèrmic de l'edifici, augmentant així el confort i disminuint la demanda energètica, amb la reducció de consum i la menor petjada de carboni que això suposa".

Les cobertes verdes actuen com a filtres de substàncies tòxiques, la qual cosa contribueix a la millora de la salut de les persones. A més són capaços de retenir fins al 90% de l'aigua de pluja i redueixen l'escalfament atmosfèric i humitegen l'ambient urbà creant així un clima més agradable. Un altre dels seus beneficis és que amb aquesta coberta enjardinada es reduirà el soroll, la qual cosa beneficiarà també a les persones majors que acudeixen al centre d'activitats. En concret la instal·lada en Benicalap és del tipus extensiu i té una superfície aproximada de 345 m².

Gràcies al projecte europeu GrowGreen, i a través de la iniciativa "Més Verd Benicalap", en el barri s'estan portant accions, com la instal·lació ara d'aquesta coberta verda, que suposen un pressupost de 3,8 milions d'euros durant cinc anys.

Arxivat a:

Destacats