Ribó i el president del Levante UD signen el protocol per a la reforma de l'Estadi Ciutat de València

Guardar

obras levante ud
obras levante ud

L'alcalde de València, Joan Ribó, i el president del Levante UD, Quico Catalán, han signat aquest dimecres el protocol per a la reforma de l'estadi Ciutat de València, un projecte que l'Ajuntament «valora positivament per raons urbanístiques, ambientals i socials», i ho considera «d'interés públic per a la ciutat de València». L'alcalde Joan Ribó i el president del club, Quico Catalán, han visitat les obres de la fase I de la remodelació de l'estadi després de la signatura de l'acord.

«Hem signat un acord entre l'Ajuntament de València i el Llevant UD, i estem visitant unes obres amb gran potencialitat tecnològica i de les quals el barri d'Orriols i tota la ciutat quedarà molt satisfeta». Ribó ha desitjat «al Levante UD els millors èxits, que tot li vaja molt bé, i que tant el barri d'Orriols, com el de Natzaret –amb el projecte de ciutat esportiva- així com, en general, tota la ciutat, puguen també gaudir d'unes infraestructures esportives de primer ordre». Així, l'alcalde ha destacat el projecte que està ultimant-se a la Ciutat Esportiva de Natzaret, «un projecte en el qual hem estat treballant i ja està molt madur», ha destacat Joan Ribó, qui ha afegit que «dinamitzarà molt el barri de Natzaret i millorarà les condicions esportives de tota la ciutat».

Per part seua, el president del club granota, Quico Catalán, ha destacat que l'acord amb el Govern municipal «ens permet que la nostra casa continue sent la nostra casa, i que aquest estadi nostre siga un referent nacional i internacional no sols en l'àmbit futbolístic, sinó també un referent de la ciutat, que siga un lloc atractiu i d'interés per a la gent que vinga a València a gaudir de l'esport i de la ciutat». Catalán ha agraït «el suport de l'Ajuntament de València», amb qui ha destacat que «treballem de la mà en el nostre objectiu comú que és complir amb el club, amb la ciutat i amb els valencians».

UN PROJECTE EN Dues FASES

L'alcalde Joan Ribó i el president de l'entitat esportiva, Quico Catalán, han realitzat una visita a les obres acompanyats per la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, per la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, i per la regidora d'Espai Públic, Lucía Beamud, així com part de la directiva del club. Les obres de reforma de l'estadi estan previstes en dues fases, i actualment estan en execució les obres de la Fase I, que consisteixen en la construcció d'una coberta completa de l'estadi i noves instal·lacions d'il·luminació, senyalització, televisió i seguretat. Al final d'aquesta primera fase començarà la segona, per a la qual el Levante UD ja disposa d'un avantprojecte detallat. Aquesta consisteix en la remodelació integral de l'actual estadi que, malgrat el seu caràcter global, garanteix la conservació de la seua actual estructura i graderies, encara que amb modificacions, i adequant-lo a la normativa vigent sobre accessibilitat i seguretat.

Aquesta actuació permetrà dotar a l'estadi de servicis que resulten hui dia imprescindibles en una instal·lació esportiva de primer nivell, com ara d'hostaleria, restauració i comerç, així com millores de les zones comunes i la creació de zona VIP, noves oficines i àrees de comunicació i vestuaris. La reforma projectada permetrà modernitzar les instal·lacions, servicis i mesures de seguretat, de manera que puga albergar partits de futbol de qualsevol categoria de la lliga espanyola de futbol i fins i tot europeus, en complir els estàndards de la UEFA i la FIFA. El finançament d'aquestes obres és a càrrec del Levante UD.

L'actual ordenació urbanística de la parcel·la de l'estadi Ciutat de València és l'establida en la Modificació del PGOU de València denominada «Estadi del Levante UD», que va ser aprovada el juny de 2005. En aquesta ordenació vigent, la parcel·la de l'actual estadi té la qualificació E/SP* (Servici Públic de titularitat privada) i una superfície de 25.715,16 metres quadrats. Sobre la base de l'avantprojecte realitzat de remodelació de l'estadi realitzat pel club, aquest ha constatat la «conveniència d'ocupar un espai addicional en la façana principal a fi de poder donar cabuda al programa previst pel club, a causa de la insuficiència d'espai en planta baixa i superiors per a configurar degudament els accessos i adequar-los als nivells reglamentaris en matèria d'accessibilitat i seguretat, i també per a poder implantar el programa previst pel club en condicions adequades», tal com s'especifica en el text del protocol signat entre l'alcalde i el president de l'equip. Aquesta ocupació de sòl s'hauria de realitzar en terrenys hui descrits com a xarxa viària per als vianants, a través d'una modificació puntual del vigent Pla General d'Ordenació Urbana, que modifique aquesta qualificació a la d'E/SP establida en la resta de la parcel·la. L'edificabilitat total de la parcel·la no requereix ser incrementada, per la qual cosa aquest augment de sòl no comportaria creació de nova edificabilitat.

El Levante UD es compromet en el document signat hui a presentar a l'Ajuntament, «com més prompte millor», els documents urbanístics necessaris per al tràmit de la modificació puntual de planejament. Des d'eixe moment, s'assenyala un termini màxim de 8 mesos per al tràmit municipal de la modificació de planejament. Les obres tenen una duració prevista de 20 mesos des de la concessió de la llicència municipal. Tal com se subratlla en l'acord signat aquest matí, «l'Ajuntament de València considera aquestes obres de remodelació de l'estadi com d'indubtable importància per a la ciutat, i les valora com d'interés públic, per la qual cosa prestarà tot el seu suport per a l'agilitació dels tràmits corresponents d'alienació de sòl i del títol habilitant llicència ambiental per a les obres de remodelació de l'estadi».

EN ORRIOLS DES DE 1969

L'estadi Ciutat de València, situat al carrer Santiago Rusiñol, va ser inaugurat en 1969, en substitució de l'històric camp de Vallejo. L'any 2010, donada la voluntat del club de construir un nou estadi en un emplaçament diferent, l'Ajuntament de València i el Levante UE van subscriure un conveni per a la requalificació dels terrenys d'aquest estadi, que passarien a ús a residencial i terciari. Però posteriorment, i tal com es recull en el protocol, «fruit de l'anàlisi realitzada per la Presidència i Consell d'Administració del club, recollint al seu torn sentir pràcticament unànime dels afeccionats, vist l'excel·lent emplaçament urbà actual de l'estadi i estudiades les diferents alternatives existents, s'ha considerat que, enfront de l'opció de construir un nou estadi en un altre emplaçament, apareix com a opció més lògica i desitjable mantindre l'estadi en l'emplaçament actual, on al llarg dels anys s'ha consolidat com una peça de gran valor en la vida dels barris adjacents i on ha nascut, al costat de la tradicional afició dels Poblats Marítims, una creixent massa d'afeccionats dels barris pròxims. El Levante UD entén que seria un greu error perdre eixes arrels ja consolidades de l'actual emplaçament, que per la seua banda, ofereix unes excel·lents condicions d'accessibilitat i visibilitat».

Per això, el text signat aquest matí entre Joan Ribó i Quico Catalán comporta també l'acord de «deixar sense efecte el Protocol d'Intencions de 31 de maig de 2010 i procedir a l'extinció de mutu acord de l'encara vigent conveni de col·laboració de 15 d'octubre de 2010».

Destacats