Ribó, "disposat" a debatre amb Boluda "el model de port": "Defense una ciutat"

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat aquest dimarts "disposat" a debatre amb el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda, "el model de port" de la ciutat. El primer edil ha assegurat que ell defensa "una ciutat" i ha dit que això implica "defensar a més del port, una entitat econòmica important, també els efectes que produeix sobre les platges del sud i sobre la mobilitat".

El primer edil, que ha destacat que aquests són "paràmetres que cal tindre en compte" en parlar del recinte portuari, s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació preguntat per l'ampliació d'aquesta infraestructura i per les declaracions realitzades aquesta jornada per Boluda.

Aquest últim ha arremés contra una iniciativa en el Congrés que demana paralitzar l'ampliació del port de València presentada per Unides Podem i ha assenyalat que "qui la secunda és Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) quan el port de Barcelona l'han duplicat i s'han carregat la desembocadura del Llobregat" sense que "ningú" haja "dit res".

"I ara aquests senyors venen ací, no sé què pinten ací. Bo sí, que tenim un alcalde que és català --Joan Ribó va nàixer en la localitat catalana de Manresa-- i la Copa Amèrica està a Barcelona. No continuaré dient coses, però demane una reflexió", ha agregat el també armador valencià.

"Crec que Boluda no ha fet unes declaracions precisament que siguen un model d'intel·ligència. Això és un plantejament que ve de la nit més fosca del Franquisme i de la Transició", ha respost Ribó.

Així mateix, el responsable municipal ha asseverat que si Boluda "vol", ell "sempre" està "disposat a plantejar-li i a debatre amb ell el model de port" per a la ciutat. "Al nivell que vulga. Tècnicament, si vol, podem discutir-lo", ha asseverat Ribó.

"Defense una ciutat, jo no sé exactament el que defensa ell. Tampoc estic interessat a esbrinar-ho", ha apuntat l'alcalde. "He de defensar a més del port, que és una entitat econòmica important, també els efectes que produeix eixe port sobre les platges del sud i sobre la mobilitat", ha precisat.

El primer edil ha considerat que "tots són paràmetres que cal tindre en compte" i ha declarat que desconeix "si els té en compte" Vicente Boluda encara que ha dit que té "la sensació que no els té massa en compte".

Destacats