'Réquiem in Power': València instal·larà plaques solars en els cementarios municipals

L'Ajuntament de València preveu instal·lar 6600 plantes fotovoltaiques en la coberta dels nínxols d'alguns cementeris de la ciutat

Guardar

Una instal·lació de plaques solars
Una instal·lació de plaques solars

'Requiem in Power' (RIP). Així es denomina la megainstal·lació de producció d'energia fotovoltaica que l'Ajuntament de València preveu implantar en la ciutat. De fet, aquesta "serà la major planta solar urbana de tota Espanya", ha destacat el regidor Alejandro Ramón, edil d'Emergència Climàtica i Transició Energètica. Almenys sí serà una de les que més capacitat energètica produisca. 

Precisament, la clau que crida més l'atenció d'aquest projecte és la ubicació on es van a instal·lar les plaques fotovoltaiques: la coberta dels nínxols dels cementeris de la ciutat de València. D'aquesta manera, el consistori municipal invertirà quatre milions d'euros per a col·locar unes 6600 plaques solars en aquests emplaçaments municipals.

Aquest projecte es va anunciar en 2021, però veurà la llum dins de molt poc, ja que el departament que encapçala Ramón va anunciar el passat 30 d'octubre que en poc més d'un mes, ja redactats i licitats els projectes, començaria la instal·lació de les plaques en els cementiris valencians.

Concretament, el Cementeri General de València albergarà la gran majoria d'aquestes instal·lacions: un total de 4500. Mentrestant, en el cementeri del Cabanyal es posaran 1437 plaques i en el de Campanar 375. En el cementeri de Benimàmet també es col·locaran 259 plaques i en el del Grau seran instal·lades 146.

Amb la posada en funcionament d'aquest espai dedicat a les plantes fotovoltaiques, València seguirà l'estela d'altres ciutats espanyoles que ja compten amb una instal·lació similar. És el cas de Màlaga o Barcelona on els cementiris també s'han usat per a col·locar aquest tipus de generadors d'energia.

2,8 milions de megavats per a 1000 llars

Les més de 6500 plaques solars que s'instal·laran en els cementarios de la ciutat de València seran unes grans plantes de producció d'energia. Així, el govern del Rialto ha especificat que la potència instal·lada serà de 2,8 megavats per hora.

En aquest sentit, la regidoria encarregada de fer realitat aquest megaprojecte ha pronosticat que l'energia que es genere gràcies a aquestes plaques podrà subministrar electricitat a uns 1000 habitatges. I és que, encara que l'energia que s'obtinga del sol es destinarà a l'autoconsum, també podrà usar-se per a assortir a un miler de llars.

 

 

 

Destacats