Quins actes fallers podran celebrar-se el setembre de 2021?

Sanitat ha establit el calendari faller de 2021 i, entre altres, garanteix l'Ofrena o el lliurament de premis

Guardar

fallas_cullera
fallas_cullera

Bones notícies per al món faller. La Conselleria de Sanitat ha autoritzat la celebració de les Falles de 2021 per al pròxim mes de setembre - de l'1 al 5 -. Així, sempre que es ratifique en la pròxima assemblea de presidents i presidentes de les diferents comissions falleres, els monuments fallers, que romanen guardats des de fa més d'un any, tornaran a inundar els carrers de la ciutat.

No obstant això, el que va quedar clar en la reunió entre Sanitat i representants del sector és que no seran unes Falles a l'ús. De fet, les comissions hauran de reinventar-se per a mantenir viu eixe esperit faller que tant caracteritza a les festes josefines, però sense dur a terme actes que impliquen una important massificació. Així, els actes que ha autoritzat Sanitat són: la plantà i la cremà, així com altres actes de carrer que, malgrat que s'haurà d'acabar d'ajustar, sí que inclou una Ofrena de diversos dies, el concurs de falles amb premis i l'habilitació d'espai públic per a la reunió dels fallers i falleres. Així mateix, està la possibilitat del tret de mascletaes i castells descentralitzats per a evitar aglomeracions.

Per descomptat, queden descartades les revetles, discomòbils i altres activitats en les quals no es puga garantir el control de l'aforament. Així i tot, aquesta situació podria millorar en funció de com evolucione la pandèmia. I és que el mateix president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que "en 100 dies, aconseguirem la immunitat de grup", és a dir, el pròxim 18 d'agost. Una situació que permetria tindre controlada la pandèmia de la Covid-19.

No obstant això, "mai seran les Falles que coneixem", ha puntualitzat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha explicat que suposaria "tancar el cicle que es va iniciar amb la cancel·lació de les Falles de 2020". Així, ha deixat clar que la idea és poder celebrar les Falles al setembre "si abans s'aconsegueix vacunar al 70% de la població". Una decisió que també afectarà diferents festes de caràcter patronal i local i que sempre es prendrà "sota criteris de sanitat i de seguretat de les persones".

En aquest sentit, Puig ha apel·lat a la prudència per a "transitar cap a la normalitat". En aquests moments, la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana és molt positiva, amb una incidència per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants i amb menys de 200 persones ingressades, un nivell que no es veia des del passat mes d'agost.

Destacats