Quatre terratrémols i més de 350 quilos de pólvora en la macromascletà de Benicalap

Aquest dissabte, 25 de juny, la pólvora inundarà València amb dos trets a Benicalap i un altre a la plaça de l'Ajuntament

Guardar

Imatge d'una mascletà
Imatge d'una mascletà

La pólvora inundarà, aquest dissabte, 25 de juny, la ciutat de València amb un total de tres trets pirotècnics que tindran lloc tant al barri de Benicalap, com a la mateixa plaça de l'Ajuntament.

L'esdeveniment més potent arrancarà a les 21.00 hores a l'esplanada de l'avinguda del Levante UD, al barri de Benicalap. De la mà de Ricardo Caballer, més de 350 quilos de pólvora es cremaran en una macromascletà que comptarà amb 6.500 elements, quatre terratrémols, sorpreses de colors i fins a dos finals diferents. Sens dubte, tot un regal per a les persones amants de la pólvora que es podrà gaudir aquest dissabte.

La mascromascletà de Benicalap 2022 estava prevista per al passat 19 de març. No obstant això, les condicions meteorològiques van obligar a la seua cancel·lació. Ara, aquest esdeveniment que sorgeix de la Federació Amics de la Pólvora, formada per les comissions falleres Ciutat de l'Artista Faller, Els Generals, Acàcies-Picayo, Avinguda Burjassot-Serra d'Agullent, Pedro Cabanes-Joan XXIII, Periodista Gil Sumbiela-Azucena La Nova de Benicalap i Manuel Meliá-María Fernanda d'Ocón, torna aquest mes de juny. I és que encara que la macromascletà tan sols s'ha disparat una vegada – en 2019 – és un dels esdeveniments estrela de la programació fallera de la capital del Túria.

Imatge d'arxiu d'una 'mascletà' de les Falles de 2022
Imatge d'arxiu d'una 'mascletà' de les Falles de 2022

Just una hora després, a les 22.00 h, també a Benicalap, es dispararà una minimascletà vertical que va ser suspesa durant les Falles de 2022. La Falla Andrés Piles – Salvador Tuset ha organitzat aquest espectacle pirotècnic que es dispararà al carrer de Cora Raga.

Va ser el mateix Ricardo Caballer qui va sorprendre la societat valenciana amb una proposta tan innovadora com és la mascletà vertical. Ara, Benicalap acull aquest format, encara que en versió mini, i oferirà als i les assistents tota la potència d'una mascletà, que podrà incorporar elements de color, encara que amb una particularitat: la verticalitat que permet gaudir millor de la màgia de la pólvora.

Mascletà nocturna por L'Albà de les Falles
Mascletà nocturna por L'Albà de les Falles

Finalment, l'últim tret serà a la plaça de l'Ajuntament de València amb motiu de la festa de l'Orgull 2022. En aquest cas, la pirotècnia Mediterrani dispararà un castell de focs artificials a mitjanit. La celebració s'allargarà fins a les tres de la matinada amb una festa a la qual assistiran Dust i Tracy Pop com a mestres de cerimònia i Lara Sajén com a estrela convidada.

Destacats