Quatre Carreres, el districte més transitat de València amb quasi 41.000 viatges diaris

El regidor Pere Fuset ha presentat l'estudi de mobilitat general de València per a conéixer la característica dels desplaçaments

Guardar

Trànsit en la ronda interior de València, velocitat màxima de 30km/h
Trànsit en la ronda interior de València, velocitat màxima de 30km/h

El regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha presentat, aquest matí, l'estudi de mobilitat general per a conéixer la característica dels desplaçaments que es produeixen dins i des de la ciutat de València. Un estudi realitzat per Telefónica Tech per a l'oficina d'SmartCity que, en paraules de Fuset, "ofereix informació i dades que faciliten la presa de decisions, no sols en l'àmbit de la mobilitat, sinó també en altres àrees de la gestió municipal".

Així, segons l'estudi realitzat durant el mes de febrer de 2022, Quatre Carreres s'alça com el districte valencià més transitat amb quasi 41.000 viatges diaris; seguit de Camins al Grau, amb 22.995 viatges diaris. Fuset ha destacat que "possiblement la Ciutat de les Arts i les Ciències contribueix a aquest augment dels desplaçaments, ja que un 32% dels trajectes romanen en el districte".

En el cas dels districtes d'Eixample i Ciutat Vella, amb 22.107 i 20.787 desplaçaments respectivament, resulta significatiu la presència de no residents – un 42% – en relació amb la mitjana de la ciutat – 35% – que demostra que són districtes amb important flux turístic.

Finalment, als districtes costaners, Poblats Marítims reflecteix una mitjana de visites diàries alta, que pràcticament doblega la de Pobles del Sud, de residents a València. En canvi, Pobles del Sud és un dels districtes amb major presència de no residents (49%) i de visitants en caps de setmana.

Mobilitat fora del terme municipal

Paterna és el municipi que major relació manté amb València, amb una diferència de quasi el doble amb el següent, que és Torrent, seguit per Mislata, Alboraia i Burjassot; encara que també apareixen altres termes municipals com Bétera, Montcada, Aldaia o Quart de Poblet.

Fora dels límits provincials, l'estudi reflecteix 361.000 desplaçaments amb origen-destinació a la província de Castelló. Aquesta província és, per tant, la que ocupa el primer lloc al rànquing de tota Espanya, amb un 35%; seguida d'Alacant. Per la freqüència i dies en què es registren aquests desplaçaments, en la mobilitat amb Castelló predominen els motius laborals, mentre que amb la d'Alacant predomina la destinació vacacional.

Finalment, Fuset ha ressaltat que Albacete i Conca són províncies emissores de nous ciutadans per a València; mentre que València és emissora d'estudiants i treballadors per a Madrid i Barcelona.

Arxivat a:

Destacats