Protocol d'emergències davant massificacions per a reforçar la seguretat

Guardar

fallas
fallas

Un total de 336 bombers i 20 voluntaris de Protecció Civil treballaran per què la cremà de les falles es faça amb total normalitat i seguretat. D'aquesta manera, es clausuraran unes festes que l'Ajuntament preveu "massives", fet pel qual s'activarà, per primera vegada, el protocol municipal d'emergències davant massificacions. Aquest dispositiu reforçarà la seguretat en les zones de major concentració de gent, com és el cas de Russafa.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit hui la Junta Local de Protecció Civil, una reunió que, com ha explicat, es fa tots els anys abans de les Falles "per a assegurar el funcionament adequat de tots els servicis d'emergència, revisar els protocols i atendre les novetats per a prendre les mesures oportunes". Per aquesta raó, i davant les previsions que siguen unes festes massives, per ser les primeres que se celebren com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat i per coincidir amb el cap de setmana, "enguany hem prestat molta atenció per a garantir les eixides en zones de concentracions", ha assegurat.

Concretament, segons ha detallat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, 67 bombers treballaran diàriament amb eixe objectiu, i es reforçarà la seguretat a Russafa i al voltant dels túnels de les Germanies, on s'activarà el protocol d'emergències davant massificacions i instal·larà un lloc de comandament preventiu amb Policia, Protecció Civil i Sanitat per a millorar la coordinació i l'efectivitat de les respostes.

A més, en aquesta zona s'afavorirà la circulació de persones amb mesures com, per exemple, deixar lliure de terrasses la via que connecta l'eixida del túnel de les Germanies amb els carrers enllumenats de Russafa, a les hores d'encesa, o l'establiment dels mercats en una sola banda dels carrers. Així mateix, es crearan itineraris segurs per als qui visiten les llums amb una nova senyalització dels camins d'entrada i eixida mitjançant pòrtics.

"Amb totes aquestes propostes, que tracta de protegir les persones que participen en les falles, també s'afavorirà la convivència als barris que viuen més intensament la festa", ha destacat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, que ha reiterat el missatge de l'alcalde: "que les falles, que són una festa segura, enguany ho seran més".

En concloure la reunió, Anaïs Menguzzato ha agraït el treball dels servicis de l'Ajuntament com el de trànsit que reforçaran el torn, el de l'Agència Valenciana d'Atenció a les Emergències que augmentaran un 20 per cent el personal que atendrà el 112 i el suport dels 239 voluntaris de Creu Roja que també reforçarà la seua presència en Falles amb més ambulàncies de guàrdia i infermeries mòbils que se situaran en les zones de major afluència.

Arxivat a:

Destacats