Polítics, veïns i aficionats es mobilitzen pel futur del nou Mestalla

En una entrevista, el president del club ha deixat en l’aire un possible enderrocament del nou estadi del Mestalla per a mantenir els partits en l’actual

Guardar

Obres inacabades del Nou Mestalla
Obres inacabades del Nou Mestalla

Aquest cap de setmana, l'Estadi del Mestalla s'omplia d'emocions per a celebrar el centenari de la seua fundació, un acte en el qual els aficionats van poder gaudir de veure en el camp a alguns dels jugadors més populars de l'equip valencià. No obstant això, sembla que el futur d'aquest 'temple esportiu' està en l'aire, o millor dit, ho està el del nou Mestalla que, encara que en principi està a l'espera de continuar les seues obres, pot ser que siga derrocat.

Després d'una entrevista en la qual el president del València CF, Anil Murthy, confessava a Levante-EMV que la majoria d'afeccionats estaria d'acord que el club continuara jugant en l'estadi actual i, per tant, descartant el trasllat al faraònic nou Mestalla, les reaccions no han tardat a arribar. En concret, l'Alcalde de València, Joan Ribó, ha exigit aquest matí que es faça "un plantejament seriós" sobre la ubicació que es remena, "perquè haurà d'explicar què vol fer de major". Així mateix, Ribó ha assenyalat als mitjans de comunicació que estudiaran el cas perquè s'han sorprés amb les declaracions.

En la mateixa línia s'ha manifestat Sandra Gómez, primera tinent d'Alcalde i portaveu del PSPV, que ha explicat que fins que no hi haja una "proposta formal" el seu grup no opinarà sobre aquest tema, alguna cosa que ha compartit el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, que ha afegit: "Cal recordar que tota l'operació de Mestalla es basa en una Actuació Estratègica Territorial que depén de la Generalitat i hi ha un conveni entre l'Ajuntament i el València CF que s'està complint". Per això, el responsable d'urbanisme ha declarat que si això es materialitza, necessita el vistiplau de Generalitat.

Qui també s'ha manifestat sobre aquest tema és Marea Valencianista. El seu responsable, Miguel Zorío, ha emés un comunicat i ha criticat que "Murthy va enganyar la setmana passada a tots els valencianistes generant una falsa expectativa de no construir l'estadi nou i romandre en el coliseu del carrer Suècia". Així, ha destacat que si es derroca el nou Mestalla, el club podria tindre pèrdues de més de 200.000 euros per perdre els aprofitaments urbanístics, comercials, hotelers i indemnitzacions als veïns, la qual cosa implicaria "la fallida automàtica del club i la seua desaparició". Per això, demana la "dimissió immediata" del president.

Per part de la Federació d'Associacions de Veïns de València, també hi ha un comunicat en el qual mostren la seua voluntat d'aconseguir un acord satisfactori i ha recordat, a més, que l'entitat té una sentència guanyada que reconeix que les obres de les noves graderies del Mestalla vell són il·legals i, per això, "està en condicions de demanar l'execució de la sentència". Davant el possible enderrocament, els veïns han demanat que hi haja una negociació amb ells i amb la resta de parts i "si el València arribara a un acord amb base legal amb totes les parts implicades, no es demanaria l'execució d'aquesta sentència".

Arxivat a:

Destacats