Podem València exigeix la paralització del PAI de Benimaclet "fruit d'una sèrie d'operacions especulatives"

Guardar

ribo_pai_benimaclet
ribo_pai_benimaclet

El Consell Ciutadà Municipal de Podem València ha reiterat la seua oposició a l'execució del Pla d'Actuació Integrat (PAI) de Benimaclet Aquest "tal com ha sigut presentat", ja que considera que és "fruit d'una sèrie d'operacions especulatives" que prevalen "l'edificabilitat per a augmentar el benefici empresarial".

Podem València aposta per "un projecte participat per la ciutadania en el qual s'arreplegue les necessitats reals del barri" i, en aquest sentit, insta a l'Associació de Veïns i a la plataforma Cuidem Benimaclet a "acostar postures per a fer un front comú d'oposició", segons ha apuntat en un comunicat.

Aquesta postura del Consell Ciutadà Municipal de Podem València respecte al PAI de Benimaclet es va formalitzar en una reunió celebrada aquest dijous arran de la presentació del projecte d'execució del Pla per part de Metrovacesa, propietària majoritària dels terrenys del PAI.

Podem València considera que el procés d'adquisició de terrenys per part de Metrovacesa és "fruit d'una sèrie d'operacions especulatives en les quals diverses entitats financeres compren l'empresa constructora per a cedir-li el sòl que posseeixen, en gran part provinent de la fallida d'altres constructores després de la crisi de la bambolla immobiliària", per la qual cosa aquesta empresa s'ha convertit en "la major posseïdora de sòl a construir d'Espanya".

Per al CCM de Podem, açò és "una continuïtat en les pràctiques empresarials especulatives que van portar a la burxada de la bambolla de la construcció i van contribuir a la recent crisi". A més, Podem València estima que la proposta de construcció de més de 1.300 habitatges en torres de fins a 30 altures està enfrontada amb el model de ciutat que defensa".

Aquesta proposta, "lluny de posar l'accent a fer un barri habitable per la seua ciutadania, preval l'edificabilitat per a augmentar el benefici empresarial", assegura, i afig que modifica "dràsticament la trama urbana d'un barri tradicional, planteja la construcció d'un nombre d'habitatges desproporcionat atenint-nos al creixement negatiu de la població en la ciutat".

A més, critica que no contempla la construcció d'habitatge social "malgrat que un 30% dels habitatges són de VPO, el preu d'aquestes és inassumible per la majoria de les persones que volen accedir a un habitatge digne" i "atempta contra la sostenibilitat ambiental i patrimonial de la ciutat en una zona tan especial com la transició entre la ciutat i l'horta suposant una barrera entre ambdues".

ELS VEÏNS EN CONTRA

Podem València opina que malgrat que la constructora argumente que s'han arreplegat les aportacions del procés participatiu 'Benimaclet és Futur', que va ser recolzat en el seu moment pel consistori, "la realitat és que els veïns i veïnes del barri a través de l'AAVV i de la plataforma Cuidem Benimaclet estan en contra de l'execució del PAI tal com ha sigut presentat".

Arxivat a:

Destacats