Podem València assenyala les contradiccions de Compromís respecte als ports de Gandia i València

La formació morada demana la paralització dels projectes d'ampliació de totes dues instal·lacions portuàries

Guardar

chelo poveda podem valencia
chelo poveda podem valencia

Podem València denuncia les diferències de criteri de Compromís respecte als projectes d'ampliació dels ports de Gandia i València. Segons Podem, Compromís ha sol·licitat la paralització de l'ampliació del port de Gandia per posar en perill les platges del sud en una iniciativa a les Corts Valencianes que sol·licita paralitzar per a replantejar aquest tipus d'actuacions, sobre la base del context mediambiental.

Mentre que, respecte al port de València, Compromís "es dona per satisfet amb unes modificacions sobre el projecte anterior a pesar que està més que demostrat el mal causat pel port i les seues successives ampliacions a les platges del sud i de l'Albufera". Desoint totalment els arguments en la capital valenciana, que sí que prenen per vàlids per a Gandia on indiquen que "l'ampliació es va idear fa uns vint anys i està fora de lloc".

Segons el parer de Podem València, una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) de la qual Compromís assegura que depén la seua decisió, "no és suficient". Així mateix, denuncien una clara falta de transparència sobre la informació en com accedirien les mercaderies al port que no s'ha donat a conéixer en cap moment en el projecte.

Les objeccions a l'ampliació del port de València es van plasmar el maig de 2020 en l'estudi propi que va realitzar la formació morada "L'ampliació del port i el seu impacte en la ciutat", que de nou li van fer arribar a l'alcalde Joan Ribó en la reunió del passat 21 de gener.

Segons la portaveu de Podem València, Chelo Poveda, l'ampliació del port "no encaixa amb un model de ciutat sostenible i amable amb la gent, no encaixa amb un nou model econòmic que és el que hem d'adoptar, no encaixa amb la necessària moderació del transport ni amb la disminució del consum. Tampoc amb una necessària aposta pel comerç de proximitat".

I per tant, Podem exigeix la paralització de tots dos projectes d'ampliació, tant del port de Gandia, com del de València.

Arxivat a:

Destacats