A les platges, amb tramvia: Metrovalencia ofereix prop de 200 combois diaris en les Línies 4, 6 i 8

Guardar

Viatgers al costat del tramvia en direcció a la platja
Viatgers al costat del tramvia en direcció a la platja

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) facilita durant el període estival l'accés a les platges de la ciutat de València de manera directa a través de les Línies 4, 6 i 8 de Metrovalencia que compten amb parades pròximes a la façana marítima de la ciutat que permeten que prop de 200 serveis diaris faciliten l'accés des de primera hora del dia fins a la nit.

Les parades de Neptú, Canyamelar, Platja les Arenes i Platja Malva-rosa permeten accedir "de manera directa" a les platges de la ciutat. A més, el servei que ofereix Metrovalencia amb direcció a les platges compta amb freqüències de pas que oscil·len entre 5 i 10 minuts, en els principals trams de la xarxa tramviària i hores de major afluència, ha concretat la Generalitat en un comunicat.

A més, les línies de metro enllacen amb aquests serveis en l'estació de Marítim, que connecta les Línies 5 i 7 de metre amb les Línies 6 i 8 de tramvia, cada 10 minuts. Els usuaris també poden accedir al tramvia des de les estacions d'Entroncament, a la qual arriben les Línies 1 i 2 de metre, i Benimaclet que uneix les Línies 3 i 9 amb els tramvies en direcció a la platja.

Paral·lelament, els diumenges del mes de juliol són gratuïts per a les persones usuàries de la xarxa de Metrovalencia, per la qual cosa els desplaçaments cap a les platges de la ciutat de València "no tenen cap cost per als viatgers".

Aquesta iniciativa s'emmarca en el conjunt d'accions previstes per la Generalitat en el Pla Reactiva i estarà en vigor fins al 31 de juliol. Amb aquesta campanya, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a més d'"ajudar a les famílies en la seua economia del dia a dia", vol "fomentar l'ús del transport públic, contribuir a la descongestió de les ciutats i reduir la pol·lució per a continuar avançant en la lluita contra el canvi climàtic".

CICLOPARCS

Una altra possibilitat que tenen les persones usuàries per a desplaçar-se fins a la platja és acostar-se a alguna de les quatre estacions de Metrovalencia que disposen de cicloparc (Entroncament, Torrent Avinguda, Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet), aparcar de manera "fàcil, gratuïta i segura" la seua bicicleta i transbordar amb metro o tramvia fins al Districte Marítim.

D'aquesta manera, des d'Entroncament es pot agafar la Línia 4 del tramvia per a anar directament fins a les parades més pròximes a la platja; des de Torrent Avinguda es pot prendre la Línia 7 fins a Marítim, estació que té connexió directa amb les Línies 6 i 8 del tramvia; des d'Alboraia-Peris Aragó es pot pujar a les Línies 3 i 9 per a baixar-se en Benimaclet i transbordar a les Línies 4 i 6 de tramvia; i des de Quart de Poblet es pot accedir a la Línia 5 per a arribar fins a Marítim i transbordar a les Línies 6 i 8 de tramvia fins a la platja.

Les persones que desitgen ampliar la informació d'aquests o altres serveis poden cridar al telèfon d'Atenció al Client de Metrovalencia o consultar la seua pàgina web i xarxes socials.

Destacats