Pere Fuset presenta una campanya per a facilitar els tràmits en la seu electrònica de València

'Millor en la Seu Electrònica' pretén trencar amb la bretxa digital i inclourà la incorporació de la Clave Firma

Guardar

Presentació de 'Millor a la Seu Electrònica'
Presentació de 'Millor a la Seu Electrònica'

Facilitar els tràmits i trencar amb la bretxa digital que pateixen sobretot les persones majors. Aqueixos són els principals objectius de la campanya 'Millor a la Seu Electrònica' presentada aquest matí pel regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset. "És una campanya gràfica senzilla acompanyada d'iniciatives com la incorporació de la Clave Firma i altres accions encaminades a reduir la bretxa digital i fer més agradable l'experiència digital", ha explicat Fuset.

Actualment, les dades que ofereix l'Ajuntament de València mostren que la gran majoria de les gestions administratives es duen a terme de manera telemàtica, és a dir, a través de la seu electrònica. Així, el 56% dels usuaris van triar en 2021 realitzar els seus tràmits en línia, mentre que l'any 2019 aquest mateix percentatge era bastant inferior, un 24%. Per tant, s'ha registrat en els últims anys un increment del 60% en el nombre d'usuaris.

No obstant això, des del consistori aposten per continuar millorant en la web de l'administració amb iniciatives com la campanya que es posa en marxa durant aquest 2022 'Millor en la Seu Electrònica'. Pels carrers de València, les xarxes socials i en diverses pàgines web, una sèrie de cartells (hi ha fins a deu diferents) s'exhibiran perquè la ciutadania conega de primera mà tot el que es pot fer en l'administració a través del seu web i les facilitats que porta amb si.

Una de les novetats és la incorporació de la Clave Firma. Això és un sistema d'Identificació, Autenticació i Signatura Electrònica comuna per a tot el Sector Públic Administratiu Estatal, basat en l'ús de claus concertades, conforme al que es preveu en l'article 13.2.c) de la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.

"La seu electrònica permet una major agilitat en els tràmits, sense necessitat de desplaçament , ni cues, ni res per l'estil. També repercuteix en un estalvi de diners per a la ciutadania, 18 milions concretament en 2021. A més, s'ajusta al ciutadà perquè està disponible les 24 hores dels 365 dies de l'any. Canvis de domicili, gestions tributàries, pagament de multes... Aquesta campanya vol fer tot més fàcil i fer-ho a l'abast de tots perquè som conscients de la bretxa digital", ha exposat el regidor.

En només 24 dies, les instàncies registrades en la seu electrònica quintupliquen a les realitzades l'any 2015. No obstant això, encara hi ha persones, sobretot les més majors, que tenen dificultats a l'hora d'accedir a aquest servei. És per això que des de l'Ajuntament, a més d'aquesta campanya, tenen preparades una bateria d'accions per a posar fi a aquest problema.

Durant la resta de l'any, es desenvoluparan més accions d'aquesta mena de manera "transversal". A part de l'estudi d'usabilitat ja presentat, les dependències municipals comptaran amb un telèfon d'assistència a la primavera per a resoldre dubtes sobre la seu electrònica, tornaran els tallers al carrer com ja es va fer recentment i es crearà una oficina municipal d'atenció a les persones majors, una actuació conjunta amb la Regidoria d'Envelliment Actiu.

Un dels cartells de la campanya municipal “Millor a la Seu Electrònica”
Un dels cartells de la campanya municipal “Millor a la Seu Electrònica”

 

Destacats