"Pedalea por el Planeta", un multitudinari passeig amb bici pel Jardí del Túria

L'accés a l'itinerari del passeig és lliure i gratuït i hi haurà activitats i tallers

Guardar

Diverses persones, amb bicicleta
Diverses persones, amb bicicleta

València acull aquest cap de setmana una iniciativa que conjumina l'activitat física, missatges a favor del medi ambient i la passar un matí amb la família: Pedalea por el Planeta. Aquest passeig amb bicicleta es realitzarà aquest diumenge 22 de gener a partir de les 11 hores, prenent com a punt de partida el Pont de l'Exposició.

Concretament, aquesta marxa tindrà una distància total de 10 quilòmetres pel Jardí del Túria, un recorregut circular pensat perquè el gaudisca tota la família en un circuit que eixirà del Pont de l'Exposició i arribarà fins al de Nuevo Centro per a tornar cap al Pont de Montolivet i, des d'allí, al Pont de l'Exposició.

Abans, durant i després de la ruta, aquelles persones que s'inscriguen en "Pedalea por el Planeta" podran gaudir d'activitats destinades a conscienciar als més xicotets i organitzades per la Fundación Aguas de València, la Fundación Azul Marino, l'Oceanogràfic, la Fundación Limne, la Fundación Ronald McDonald, o l'Asociación de Deporte adaptado, A-Ball.

Així, al voltant del Pont de l'Exposició, es desenvoluparan pintacares i un pintacotxes, en el qual un cotxe totalment tematitzat amb dibuixos de la naturalesa podrà ser pintat a plaer pels xicotets. Així mateix, hi haurà una càmera 360º per a immortalitzar els millors moments i pujar l'experiència a les xarxes socials; jocs i activitats de conscienciació, i un espai musical amb DJ i speaker.

Jardí del Túria de València
Jardí del Túria de València

A més, en finalitzar el passeig se sortejarà entre els inscrits quatre mallots oficials de la Volta a la Comunitat Valenciana, entre altres sorpreses.

L'accés a l'itinerari del passeig és lliure i gratuït. Per a respectar a tots els usuaris del Jardí del Túria, se circularà pel carril bici en fila d'un.

En aquesta activitat, organitzada per Global Omnium a través de Tuawa, i l'organització de la Volta a la Comunitat Valenciana (VCV), participaran ciclistes professionals com Ángel Casero, campió de la Volta a Espanya en 2001, o Paco Benítez, director esportiu de la VCV, així com esportistes que se sumaran amb el seu exemple al "compromís de conscienciació mediambiental i de promoció de l'esport", promovent el consum responsable d'aigua i la reducció de la petjada de carboni i la petjada hídrica.

Destacats