Orriols en Lucha es manifesta contra la degradació planificada del barri pels bancs i els fons voltors

Guardar

Protesta dels veïns d'Orriols en la plaça de l'Ajuntament
Protesta dels veïns d'Orriols en la plaça de l'Ajuntament

La plataforma ciutadana Orriols en Lucha es mobilitza una vegada més per demanar actuacions que permeten millorar la situació de convivència i de seguretat al barri. Dijous que ve, 30 de juny, a les 10.30 h, ha convocat una manifestació davant d'entitats bancàries, a la cantonada del carrer Las Barcas amb la plaça de l'Ajuntament de València, per denunciar la responsabilitat dels bancs en la degradació d'Orriols.

"Volem denunciar la degradació planificada del nostre barri pels bancs i els fons voltors", explica la portaveu de la plataforma Orriols en Lucha, Mari Carmen Tarín. A l'origen de la situació actual d'ocupació d'habitatges per part de grups de delinqüents hi ha la crisi financera del 2008 que, com a molts altres barris de la ciutat, va derivar en el desnonament de moltes persones que no podien fer front a les seues hipoteques. Aquests habitatges es van convertir en actius tòxics per a les entitats bancàries, que en van permetre l'abandonament i l'ocupació posterior.

"En el cas d'Orriols, estem denunciant l'ocupació per part de la delinqüència organitzada, que ha derivat en una situació de manca de convivència i manca de seguretat per a la resta del veïnat", afirma Tarín. Les entitats bancàries han fet cas omís als requeriments que ha enviat l'Ajuntament de València perquè actuen als pisos ocupats per delinqüents i persones incíviques. "Aquesta manca de responsabilitat els converteix en còmplices de la situació actual a Orriols", denuncia la portaveu.

Hui en dia els veïns treballen amb la policia i han identificat gairebé 100 pisos ocupats per narcotraficants i persones violentes. Amb aquesta manifestació, la plataforma ciutadana vol exigir una actuació responsable de les entitats bancàries, per assolir un barri segur, divers i digne. Des d'Orriols en Lucha s'anima els col·lectius veïnals d'altres barris de València afectats per aquest fenomen a sumar-se a aquesta protesta contra els bancs.

Orriols en Lucha és una plataforma que va nàixer el juny de 2021 amb la finalitat de garantir que Orriols tinga un futur, i que les persones que viuen allí puguen gaudir dels seus drets sense por, desenvolupant les seues vides en pau i amb dignitat.

Arxivat a:

Destacats