Les obres del Canal d'Accés de València avancen segons el previst: "s'estan complint les fites"

La delegada del Govern, Pilar Bernabé, destaca la inversió dels governs socialistes per a impulsar una obra vital per al corredor mediterrani

Guardar

Obres del canal d'accés de València
Obres del canal d'accés de València

"Les obres del Canal d'Accés de València avancen al ritme adequat, s'estan complint les fites que marca la Comissió Europea en referència als fons Next Gen". Així ha detallat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, després de la reunió de treball que ha mantingut aquest dimecres amb el director de la Societat Parc Central, Salvador Martínez Císcar.

Així, les obres del soterrament de les vies des del bulevard sud fins al pont de Giorgeta, iniciades fa 10 mesos, s'estan desenvolupant els terminis previstos. Tal com ha destacat Bernabé, es tracta d'"un pas més en el corredor mediterrani, una infraestructura vital per a la Comunitat Valenciana, ja que suposarà resoldre totes les qüestions del nus ferroviari que suposa la ciutat de València".

Sobre les obres, ha reconegut que els primers mesos són menys cridaners, però "ja es veu la maquinària treballant" en la zona de Macosa i la Raïosa.

Pilar Bernabé i Salvador Martínez Císcar
Pilar Bernabé i Salvador Martínez Císcar

Avanç en governs socialistes

Pilar Bernabé ha destacat que aquestes obres clau per al futur econòmic de la Comunitat Valenciana s'han desenvolupat sota governs socialistes en l'Estat. "Cal recordar i reconéixer que en 2004, amb José Luís Rodríguez Zapatero com a president del Govern, es van posar en marxa els primers i principals fites, amb l'arribada de l'AVE i l'entrada per la zona sud a Joaquín Sorolla".

Posteriorment, ha incidit la delegada del Govern, "va haver-hi una etapa de sequera i retallades per part del PP, i, de nou amb l'arribada de Pedro Sánchez i del ministre José Luís Ábalos i d'un govern de progrés a la ciutat de València es va poder tornar a treballar de manera coordinada per a tirar endavant aquests projectes embossats, com el conveni del Canal d'Accés que suposa una inversió de 443 milions d'euros".

Arxivat a:

Destacats