Obres en Metrovalencia a partir del dilluns: aquestes seran les línies afectades

S'ha previst un servei alternatiu d'autobús, ja que les obres en Metrovalencia obligaran a tallar el trànsit ferroviari

Guardar

Un tren de Metrovalencia
Un tren de Metrovalencia

Amb l'arribada de l'estiu, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) projecta les obres de renovació de via en diferents trams en superfície de Metrovalencia. Serà a partir del dilluns 25 de juliol, coincidint amb les setmanes amb menys viatgers i viatgeres de l'any.

Les línies afectades per aquests treballs de manteniment i millora de via seran les linies 1, 2 i 3 i s'establirà un servei d'autobús substitutori en aquells trajectes en els quals Metrovalencia ha de realitzar talls parcials, oferint-se també quan hi haja servei nocturn especial per ser divendres, dissabte o vespra de festiu.

En cada estació de metro, FGV posarà a la disposició de les persones usuàries informadors per a facilitar l'accés a les parades d'autobús i realitzar transbord, atés que algunes d'elles, per impossibilitat física d'accés dels vehicles, no es troben en la pròpia estació del tren.

Obres en Metrovalencia

En la línia 1 (Castelló-Bétera), les obres previstes afecten, del 25 de juliol al 31 d'agost, el tram Alginet-Castelló i, del 8 d'agost al 31 d'agost, a la connexió entre Empalme i Bétera.

En la línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda), els treballs començaran, del 25 de juliol fins al 3 d'agost, en el tram L'Eliana-Llíria i, del 4 d'agost al 21 d'agost, entre Les Carolines i Fuente del Jarro.

En la línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport), els talls del servei s'iniciaran el 25 de juliol i es prolongaran fins al 31 d'agost entre les estacions de Rafelbunyol i Alboraia Peris Aragó.

Estació d'Alginet de Metrovalencia
Estació d'Alginet de Metrovalencia

Inversió de 32 milions d'euros

Per a executar aquestes actuacions la Generalitat ha pressupostat més de 32 milions d'euros, IVA inclòs, amb l'objectiu de renovar diferents trams d'aquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

Amb aquesta intervenció, la primera fase de la qual es va realitzar a l'abril d'enguany, s'actua sobre aparells de via com ara desviaments, fuites o travessies i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

Aquestes obres de millora s'han previst amb la finalitat de fer front a la deterioració que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Destacats