Aquestes són les línies de Metrovalencia que et porten a les platges de València

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ofereix prop de 200 tramvies diaris

Guardar

Platja La Patacona / Foto:  Xisco Navarro
Platja La Patacona / Foto: Xisco Navarro

Amb l'arribada de l'estiu són milers els i les turistes que arriben fins a la ciutat de València per a gaudir de les seues vacances. A més de la variada oferta cultural i patrimonial que ofereix la capital del Túria, les seues platges són un dels principals reclams de la ciutat per a fer més suportables les altes temperatures d'aquestes setmanes.

Utilitzar el transport públic és una de les millors opcions per a desplaçar-se fins elles, ja que ens permet gaudir de la jornada sense necessitat d'utilitzar el cotxe amb les molèsties del trànsit i de l'aparcament pròpies d'aquestes zones.

En aquest sentit, Metrovalencia, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), facilita l'accés a través de les Línies 4, 6 i 8, amb parades pròximes a la façana marítima. Al voltant de 200 serveis diaris permeten l'accés des de primera hora del dia fins a la nit amb freqüències de pas que oscil·len entre 5 i 10 minuts en els principals trams de la xarxa tramviària i en hores de major afluència.

Viajeros junto al tranvía en dirección a la playa
Viatgers al costat del tramvia en direcció a la platja

Accedir de manera directa

Les parades de Neptú, Canyamelar, Platja les Arenes i Platja Malva-rosa permeten accedir de manera directa a les principals platges de València. A més, les línies de metro enllacen amb aquests serveis en l'estació de Marítim, que connecta les Línies 5 i 7 de metro amb les Línies 6 i 8 de tramvia, cada 10 minuts. Els usuaris també poden accedir al tramvia des de les estacions d'Empalme, a la qual arriben les Línies 1 i 2 de metro, i Benimaclet que uneix les Línies 3 i 9 amb els tramvies en direcció a la platja.

Una altra possibilitat que tenen les persones usuàries per a desplaçar-se fins a la platja és acostar-se a alguna de les quatre estacions de Metrovalencia que disposen de cicloparc (Empalme, Torrent Avinguda, Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet), aparcar de manera fàcil, gratuïta i segura la seua bicicleta i transbordar amb metro o tramvia fins al Districte Marítim.

D'aquesta manera, des d'Empalme es pot agafar la Línia 4 del tramvia per a anar directament fins a les parades més pròximes a la platja; des de Torrent Avinguda es pot prendre la Línia 7 fins a Marítim, estació que té connexió directa amb les Línies 6 i 8 del tramvia; des d'Alboraia-Peris Aragó es pot pujar a les Línies 3 i 9 per a baixar-se en Benimaclet i transbordar a les Línies 4 i 6 de tramvia; i des de Quart de Poblet es pot accedir a la Línia 5 per a arribar fins a Marítim i transbordar a les Línies 6 i 8 de tramvia fins a la platja.

Cal recordar que els diumenges del mes de juliol tots els viatges són gratuïts per a les persones usuàries de la xarxa de Metrovalencia, per la qual cosa els desplaçaments cap a les platges no tenen cap cost.

Nou mapa de Metrovalencia
Nou mapa de Metrovalencia

 

Destacats