Noves inversions per al Cabanyal

Guardar

gomez
gomez

L'Ajuntament invertirà 450.000 euros en la reurbanització del carrer Sant Pere del Cabanyal. La Junta de Govern Local ha acordat hui contractar l'execució d'aquesta obra, que inclourà també actuacions al carrer Llavador. Així ho ha acordat hui la Junta de Govern Local, que també ha aprovat, entre altres assumptes, una despesa de 781.480 euros per a la rehabilitació d'un immoble municipal ubicat al número 37 del carrer Guillem de Castro que acollirà un Centre d'Ocupació, Formació i Emprenedoria.

Les portaveus del Govern, Sandra Gómez i Maria Oliver, han informat hui d'aquests i altres acords com ara l'aprovació d'una subvenció per a la rehabilitació d'un edifici en l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana Cabanyal-Canyamelar (ARRU).

Pel que fa a les esmentades obres d'urbanització al Cabanyal, «s'emmarquen dins de les actuacions d'adequació, rehabilitació i millora dels entorns i espais públics urbans que l'Ajuntament ha desenvolupat als últims anys per a millorar i completar la urbanització de les calçades de la ciutat, i en compliment de la normativa actual d'accessibilitat en el mitjà urbà i supressió de barreres», tal com ha informat Gómez. Concretament, l'actuació acordada hui afectarà els carrers de Sant Pere, Sol, Safareig, Illes Columbretes (des de Sant Pere fins a Lluís Despuig), que, segons ha aclarit, es troben a la zona més degradada del Cabanyal-Canyamelar.

A la Junta de Govern també s'ha acordat contractar l'execució de les obres d'habilitació de l'immoble municipal situat a la cantonada entre els carrers Guillem de Castro i Espartero de València, que s'executarà en un termini de 6 mesos. Aquest immoble permetrà una atenció directa a les persones emprenedores, que a més comptaran amb un espai de coworking, i zona de formació o sala multiusos.

L'equip de govern també ha acordat altres mesures per a la recuperació de l'espai públic per la ciutadania. En aquesta línia ha aprovat realitzar les obres necessàries per a dignificar l'accés i l'entorn del Monestir de Sant Vicent de la Roqueta, recentment consolidat, «una proposta que compta amb un pressupost d'uns 160.000 euros i està coordinada amb la construcció del carril bici, contemplat en un altre projecte que té previst executar pròximament el Servici de Mobilitat».

Gómez també s'ha fet ressò d'un acord que s'ha pres a instàncies de la Regidoria de Residus Sòlids per a contractar l'execució de les obres de construcció de 6 arquetes subterrànies per al soterrament de contenidors en cinc emplaçaments de València. Amb un pressupost de 571.006,78 euros i en un termini de cinc mesos s'actuarà en emplaçaments del Mercat, El Carme, Russafa, Canyamelar i Benimàmet.

Per la seua banda, María Oliver ha destacat l'aprovació de la subvenció per a la rehabilitació d'un edifici en l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana Cabanyal-Canyamelar (ARRU). «És una de les moltes que estem acordant al llarg de l'any per ajudar els particulars perquè les seues vivendes no només estiguen enllestides, sinó que, a més, siguen eficients energèticament i accessibles». Segons Oliver, «hi havia un compromís per part d'aquest equip de govern d'entrar com a element impulsor fonamental en la zona zero d'aquest barri i esperem que en els pròxims anys siga un referent de regeneració urbana en tot l'Estat espanyol».

D'altra banda, Oliver també ha informat de la concessió d'ajudes del Pla Ciutat Educadora a 31 entitats per import de 150.000 euros. Els beneficiaris són «des d'associacions de mares i pares a associacions veïnals, instituts o associacions culturals. Estan obertes al que entenem que és la comunitat educativa, que és pràcticament tota la ciutat».

Cal observar que hui el Consell ha aprovat un conveni amb l'Ajuntament de València per un muntant de 5 milions d'euros d'inversió per a l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del Cabanyal-Canyamelar. Així, segons ha fet públic la vicepresidenta Mónica Oltra, després de la reunió del Ple del Consell, aquest conveni, subscrit entre la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori amb l'Ajuntament estableix una subvenció per al present exercici de 4.936.725 euros, dels que el Ministeri de Foment n'aporta 3,7 i la Generalitat 1,2 per a la regeneració i renovació urbana previstes en aquest barri de la ciutat.

Destacats