Així serà la nova estació d'AVE València Joaquín Sorolla

Adif AV contempla una inversió global de 443,4 milions d'euros que inclou les obres de culminació del Canal d'Accés

Guardar

Infografia de la futura estació València Joaquín Sorolla
Infografia de la futura estació València Joaquín Sorolla

L'estació d'AVE Joaquín Sorolla de València patirà una reforma integral de les seues instal·lacions dins de la gran inversió que Adif Alta Velocitat (Adif AV) realitzarà a la ciutat amb el projecte del Canal d'Accés.

Un projecte que suma una inversió global per part d'Adif de 443,4 milions d'euros i que contempla les obres de culminació del Canal d'Accés i la remodelació integral de l'estació per a trens d'alta velocitat de la capital del Túria, que inclou l'ampliació del seu aparcament.

Aquestes obres es realitzaran aprofitant el soterrament de totes les vies d'accés, tant per a aquesta estació com per a València Nord, i suposaran un abans i un després a la ciutat. Aquest històric projecte, el més important en dècades, suposarà tota una revolució per a la zona sud de la capital, canviant el paisatge urbà i cosint els barris de la zona.

Noves andanes

Les obres de l'estació de València Joaquín Sorolla transformaran per complet aquesta instal·lació clau quant a connexió ferroviària de la ciutat es refereix.

El projecte contempla l'execució de noves andanes i remodelació dels actuals per a adequar-los a la nova platja de vies definida en el projecte del Canal d'Accés, configurada per 10 vies d'ample estàndard: sis vies de 200 metres de longitud i quatre vies de 400 metres de longitud.

Així mateix, s'inclou la remodelació integral de l'edifici de viatgers amb un nou vestíbul elevat, així com la remodelació de la urbanització de l'entorn. En aquest sentit, l'estació s'adaptarà a l'execució del Canal d'Accés i respondrà, amb més capacitat, a l'increment de viatgers.

D'altra banda, s'ampliarà l'aparcament de l'estació de València Joaquín Sorolla, amb la reorganització del seu interior i la de les seues connexions amb el viari circumdant.

Arxivat a:

Destacats