Nova campanya d'Adopta'l per a fomentar l'acollida d'animals

Guardar

Adopta'l
Adopta'l

48 dels 80 gossos que es van donar a conéixer el 2017 a través de la primera edició de la campanya Adopta'l ja tenen família d'acollida. Aquests resultats han fet que l'Ajuntament pose en marxa una segona edició, amb 80 fotografies de gossos i, per primera volta enguany, gats i animals exòtics dels centres de Benimàmet i Natzaret, que es difonen des de hui a través de diversos suports publicitaris de la ciutat. La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha explicat aquest matí que l'objectiu és doble: promoure l'adopció responsable de mascotes i frenar el seu abandó.

Una de les particularitats de la campanya Adopta'l és que «no utilitza il·lustracions ni actors, sinó fotografies reals dels animals i els seus vertaders noms», ha assenyalat Tello durant la presentació de la segona edició d'aquesta iniciativa, en què ha estat acompanyada pel fotògraf Germán Caballero. «Posar cara a les vertaderes víctimes és una manera efectiva de portar a la reflexió a la societat i, per tant, de fomentar les adopcions i acollides responsables, així com visibilitzar allò que comporta la cruel decisió d'abandonar als animals».

Així, es poden veure en diferents suports publicitaris de la ciutat un total de 80 imatges realitzades per Germán Caballero, que posen cara i nom a 30 gossos, 30 gats i 20 animals exòtics dels centres de Benimàmet i Natzaret que esperen trobar una família. A més de gossos, la segona edició de la campanya inclou gats de les instal·lacions de Benimàmet i animals exòtics de les de Natzaret, com ara rèptils, aus, rosegadors i fins i tot equins. L'edil ha informat que, per la singularitat dels animals exòtics, aquests es poden acollir, però no adoptar, i sempre amb la supervisió de personal tècnic.

Glòria Tello ha oferit així mateix les últimes xifres d'ocupació del centre d'animals abandonats de Benimàmet, 232 gossos i 141 gats, la qual cosa suposa «un 31% i un 34% menys, respectivament, que l'any 2015». La regidora ha remarcat que «l'evolució de les dades és molt positiva, però no hem d'abaixar la guàrdia i hem de continuar conscienciant la ciutadania». En aquest sentit, ha anunciat la intenció de l'Ajuntament de «donar continuïtat» a la campanya Adopta'l, que, juntament amb altres, «ajuden a complementar les polítiques valentes de benestar animal desenvolupades durant aquest mandat i que fan que la gent tinga cada vegada més present que els animals són éssers vius que cal cuidar».

Tant Tello com Caballero han agraït el treball de personal i voluntaris dels centres de Benimàmet i Natzaret i s'han referit a les dificultats a l'hora de fotografiar els 80 animals que apareixen en la campanya, ja que pateixen situacions d'estrés i no estan acostumats a sessions d'aquest tipus.

Arxivat a:

Destacats