Els mercats i centres comercials de València tindran 176 nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Amb una inversió de 1,9 milions d'euros finançada amb fons europeus, el consistori municipal pretén fomentar l'ús del cotxe elèctric

Guardar

Un punt de recàrrega de vehicles elèctrics a València
Un punt de recàrrega de vehicles elèctrics a València

València tindrà 176 nous punts de recarrega de vehicles elèctrics en els pròxims mesos. Així, Joan Ribó, alcalde de València, i Lluïsa Notario, regidora de Gestió de Recursos en el consistori, han anunciat que una vintena de barris i zones comercials com a grans superfícies comptaran amb noves instal·lacions on poder carregar els cotxes, bicicletes o cualquir vehicle que gaste l'electricitat per a funcionar.

D'aquesta manera, el consistori pretén potenciar el procés de canvi d'ús dels vehicles de dièsel i gasolina cap a aquells elèctrics, ja que "la mobilitat és un dels sectors que més impacten en les emissions de diòxid de carboni", ha explicat l'edil Lluïsa Notario. Per això, es busca consolidar una xarxa de punts de càrrega d'aquest tipus de vehicles "facilitant así una expansió més ràpida", ha detallat.

D'altra banda, l'objectiu de l'Ajuntament de València és "accelerar la neutralitat climàtica", ha destacat Joan Ribó, perquè la capital del Túria es convertisca en una ciutat descarbonizada abans de 2030 i seguir afermant la ciutat "com un referent en polítiques mediambientals i sostenibles", ha apuntat.

La instal·lació d'aquests punts de recarrega estarà finançada pels fons Next Generation de la Unió Europea i tindrà un pressupost de 1,9 milions d'euros amb un termini d'execució de sis mesos. Dels 176 nous punts de recarrega, 149 corresponen a càrrega semirrápida (fins a 22 Kw en corrent altern). A més, s'instal·laran, com a projectes pilot, dos punts de càrrega ràpida (100 Kw en corrent continu) i dues marquesines fotovoltaiques de 20 Kw.

On se situaran els 176 nous punts de recarrega?

Així, aquests carregadors es col·locaran en diferents zones de València, especialment, en mercats municipals com el d'Algirós, el Cabanyal, Benicalap, Benimàmet, el Grau, Torrefiel, Castella, Jerusalem, Rojas Clemente, Mossén Sorell, Jesús-Patraix, Natzaret i Russafa. També en el mercat de Colón i Roger de Llòria.

Mercado de Ruzafa
Mercat de Ruzafa

Mentre que també s'instal·laran aquestes columnes de càrrega en cinc centres comercials de la ciutat (Aqua, Arena, El Saler, Campanar i Nou Centre) i l'entorn en el qual se situen els mercats ambulants extraordinaris de Benimaclet i Montolivet; així com al Rastre de València.

 

Destacats