Nous carrils bici o la recuperació de l'espai públic. Arranca la fase de suports de DecidimVLC

Cada proposta necessitarà recaptar 30 suports com a mínim per a passar a la fase de viabilitat tècnica

Guardar

029_XiscoNavarro_ValenciaExtra_PlaçaAjuntament
029_XiscoNavarro_ValenciaExtra_PlaçaAjuntament

La nova edició dels pressupostos participatius DecidimVLC està sent tot un èxit. I és que, en tan sols deu dies, ja es van presentar més de 700 propostes d'inversió per a la ciutat, superant les xifres de les cinc edicions anteriors. Hui, 23 de novembre, finalitza el termini de presentació de propostes, però arranca la fase de suports perquè el projecte continue avançant i es convertisca en una realitat.

Del 24 al 30 de novembre, la ciutadania podrà donar el seu suport a les cinc propostes que més li interesse. Per a passar a la següent fase d'avaluació tècnica, jurídica i pressupostària, la proposta haurà de recaptar, almenys, 30 suports o 15 en el cas dels pobles. Després de l'estudi de viabilitat, es presentaran les propostes que passaran a votació ciutadana, fase que tindrà lloc des de l'11 al 28 de febrer de 2021. Per a formar part d'aquest procés, tan sols serà necessari registrar-se en decidimvlc.valencia.es.

Una de les grans novetats d'aquesta edició, en la qual també es repartirà huit milions d'euros entre les propostes més votades pels veïns i veïnes de València, és la divisió dels pressupostos per districtes que facilita localitzar les accions que es plantegen en cadascun dels barris o pobles de la ciutat.

Un any més, l'aposta per la mobilitat sostenible, la recuperació de l'espai públic o noves zones verdes són els projectes estrela de DecidimVLC. Per a la regidora de Participació Ciutadana, Elisa Valía, és un exemple del model de "ciutat amable i humana" que la ciutadania vol per a València. En aquest sentit, Valíaa anima als veïns i veïnes a "continuar implicant-se en la presa de decisions que els afecten directament i a continuar proposant i donant suport a inversions per als seus barris i pobles inspirades en l'interés general, la millora de l'espai públic, la solidaritat i la convivència".

Així, algunes de les propostes presentades segueixen la línia d'ampliar o millorar l'anell ciclista valencià. En aquest sentit, hi ha projectes per a eixamplar el carril bici del carrer Carteros, construir un carril bici pel carrer Gaspar Aguilar o pel carrer Sant Vicent fins al barri de la Creu Coberta, entre molts altres.

Quant a la recuperació i gaudi de l'espai públic, algunes de les propostes presentades pels veïns i veïnes de València són la remodelació de la plaça Holanda (Creu Coberta); la creació d'un cinema a l'aire lliure al solar situat entre el carrer Escultor José Capuz amb avinguda Regne de València (Quatre Carreres); o l'aprofitament de solars per a la creació d'aparcaments públics com el que se sol·licita per al centre històric del Cabanyal o per als situats en una de les entrades a la ciutat que es troben entre Sant Marcel·lí i Camí Reial.

Finalment, les reivindicacions del barri de Benimaclet també són presents als pressupostos DecidimVLC amb la proposta de recuperar tots els solars i zones expropiades pel PAI per a crear horts urbans ecològics per al veïnat. En definitiva, diferents propostes d'inversió que la ciutadania podrà secundar fins al pròxim 30 de novembre.

Destacats